Single post: Starfield
-
Why so serious ?
Inca nu am pus mana pe el si inca-l astept cu interes, dar recunosc, ca pe baza reviews-urilor si analizelor + parerile oamenilor si videos de pe net pana acum, am ajuns sa-mi temperez serios asteptarile - si probabil ca asa e cel mai bine.
Nu prea inteleg, insa, de ce majoritatea care au dat note incredibil de mari, o fac pentru ca ei cumva, compara cu jocurile anterioare Bethesda, iar asta inseamna ca jocul asta este o evolutie oricum o dai, pentru ca "the bar was super low" cam din toate punctele de vedere, in loc sa compare cu alte jocuri deja existente pe piata.
Incep sa rezonez cu 7-le dat de IGN US si nu inteleg de ce majoritatea in reviews, desi spun lucruri negative, cumva incearca sa gaseasca justificare pentru ele si apoi continua sa nu depuncteze deloc jocul, avand scoruri de 9 sau 10 pentru un joc care se vede de la o posta, ca nu merita mai mult de un 7-8.
Pana si faza cu meniurile/UI-ul de transfer intre personaj si alte personaje/nava, care mi se pare oribil de greu de facut, mai ales cand in titlurile anterioare, aceste lucruri se puteau face mult mai usor. Zici ca nu tot ei au facut lucru asta.
Nu mai zic de no HDR (sau ca este defect) sau no RT pentru ca este un engine super invechit.
La fel, tin minte si acum cat de dezamagiti am fost cu totii cand am vazut animatiile faciale din primul Horizon, inainte sa apara si cat de bune au fost, totusi, in game, iar aici, totul e la nivel de "pantof" iar lumea e super multumita, tocmai pentru ca ei compara cu titlurile anterioare ale Bethesda, in loc de cu alte jocuri...
De ce spun asta? Pentru ca invariabil, el trebuie comparat cu jocurile deja existente care fac majoritatea lucrurilor ce tin de explorare, atat planetara cat si spatiala, inzecit mai bine (si da, ma uit la No Man's Sky si ma gandesc la cu cat negativism a fost primita faza din noul Star Wars game de la Ubisoft, cand au aratat ca nu e seamless cand te ridici in spatiu si mergi in combat sau pe alte planete, dar aici nu vad oamenii aia la fel de vocali...).
Ma uitam la analiza celor de la DF si spuneau ca e mai bine ca nu poti explora in voie toate planetele, pentru ca te poti focusa mai bine pe quest-uri 
Problema e ca Bethesda au promis ~1000 de planete, nu 1000 de harti mici super limitate, iar nu asta au livrat. Iar loading screen-urile...
Mi se pare destul de ridicol ca intr-un quest, sa ajung pe 2-3-4 planete care de fapt nu sunt planete, ci sunt 3-4 locatii unde ajungi dupa zeci, poate, de loading screens care nu prea mai au ce cauta pe generatia asta.
Inca astept parerile colegilor, pentru ca am mai multa incredere in ce spuneti voi decat ce spun altii pe net, cu sau fara hype si da, cu siguranta astept cu interes sa pun mana pe joc pe 6, dar da...s-au temperat serios asteptarile