Single post: Starfield
-
Why so serious ?
Nu prea mai e acelasi lucru ca la jocurile anterioare.
Engine-u e atat de prost si jocul e atat de imbecil realizat, cu exces de poligoane in absolut orice, absolut inutil (vezi si la DF cand arata ca fiecare buton de peste tot e modelat complet) si clar puteau sa foloseasca mult mai multe gimmicks ca in alte jocuri, ca sa mai reduca din procesare.
Iar cand arunci sute de mii de poligoane pe ecran, ai nevoie de secunde intregi ca sa le incarci SI sa le descarci din memorie. Efectiv zici ca e facut de ceva studio indie care nu stie sa optimizeze sau nu stie cum sta treaba cu RAM-ul si limitarea lui, mai ales pe console.
Sunt curios sa vad ceva teste, cu totul pe low, daca difera timpul de loading in orice, sau poate chiar elimina complet in unele cazuri, desi nu cred.
Eu cred ca jocul asta va merge bine abia pe urmatoarea generatie de consola - si cand zic bine, ma refer la un 4k nativ cu 60fps si loading screens de 1-2s peste tot, desi cred ca asta e imposibil de eliminat oricat RAM ar avea consola.
Problema mea cea mai mare cu jocul e fix asta legata de loading - care sincer, mi se pare cam game breaking.
Dar notele mari e clar ca nu sunt primite pe merit - pentru ca e vreo capodopera jocul - ci pentru ca, comparativ cu jocurile lor anterioare, asteptarile erau cu totul altele - sa fie o lansare dezastruasa si sa fie nevoie de cel putin 6 luni ca sa-l faca jucabil, sa aibe multe bugs/low fps.
Despre jocul in sine nu prea stiu la ce se astepta lumea, pentru ca nu s-a prea vorbit despre aproape nimic inainte de lansare, iar asta a fost foarte gresit din partea lor.
Cat de GOTY - garantat il vom vedea la nominalizari si garantat va castiga foarte multe, desi eu sper ca, oricat de bun ar fi, tocmai pentru mizeriile astea de-l fac joc de X360, sa nu ia nimic.
E un an in care Hogwarts Legacy, Zelda TotK si Baldurs Gate 3 (chiar daca nu e genul meu) ar trebui sa fure tot, iar asta doar din ce s-a lansat pana acum.