Single post: Starfield
-
Senior Member
Dupa parerea mea, daca Starfield era un joc facut de oricine nimeni pe lume, era un joc de 7. Daca era facut de SONY exclusiv de PS5 lua lejer 9.5-10, iar dupa parerea mea nota lui corecta este un 8-8.5, deci Microsoft a incasat putin mai mult decat merita cu acel 88/89 overall.
Parerea mea dupa 5-6h:
Pros:
- grafic arata foarte bine exceptand caracterele, in rest imi place tot, incepand cu iluminare si terminand cu texturile super high resolution. Asa da, fiecare cutie/borcan/clanta sunt super detaliate, bravo! Si exploziile in spatiu sunt super rewarding, efectiv se sparg navele alea in multe particule nu stiu, iti da o senzatie rewarding cand le distrugi.
- povestea, pana acum sunt acolo cu ei, sper sa ramana la fel de interesanta.
- armele man, este primul joc dupa Destiny 2 in care pot sa spun ca armele arata wow, ca si aspect imi dau senzatia aia de heavy din Killzone si Cyberpunk, mi-ar fi placut si ca feedback sa fie putin mai tweaked dar overall imi plac foarte mult. Noul meu hobby este sa colectionez arme si sa ma plimb cu ele sub diverse surse de lumina si sa le fac poze. 
Apreciez foarte mult un developer care pune accent pe aspectul armelor (Killzone, Destiny, Cyberpunk, Call of Duty), pana la urma alea le vezi tot timpul pe ecran, peisajele se mai schimba dar cu arma in mana stai tot jocul si pentru mine e o placere deosebita sa vad cata pasiune au pus in modelarea lor.
Cons:
- prea multe loadings. Inteleg ca este un joc masiv dar da-o-n palaria noastra... probabil ca n-au cum incarca texturile alea super high resolution ca ar crapa Xbox-ul, nu stiu...
- n-ai cum sa vii cu un meniu facut in Notepad si sa arate ca un fisier din ala text, Jesus pe ei oare nu ii deranjeaza? Inteleg ca poate au dorit minimalism si simplitate dar cred ca este cel mai urat meniu pe care l-am vazut intr-un joc, in viata mea.
- HDR settings, eu am reusit cu chiu cu vai sa il fac sa arate bine modificand toate setarile din TV dar sincer, nu e prima oara cand Microsoft f*up treaba asta cu HDR-ul, nu inteleg ce e asa complicat.
Pana acum imi place, ma vad petrecand 100 ore in el, mi-ar fi placut foarte mult sa am un PC capabil sa il joc in 50-60fps, cel putin pana ma reobisnuiesc pentru mine este un struggle sa il joc in 30fps mai ales ca vin dupa Quake 2 si simt ca imi crapa capul..
Nu este un exclusiv cu o calitate Premium la nivelul God of War sau The Last of Us, clar, dar este cel mai bun exclusiv scos de Microsoft pe generatia asta (dupa parerea mea) si este un joc foarte ambitios. Eu momentan ii iert pentru minusuri si ii felicit pentru stadiul in care e jocul, eu pana acum nu am intalnit nici un bug ceea ce la un joc Bethesda day one este mare lucru.