Quote Originally Posted by JohnnyUSA View Post
Pe mine, ma deranjeaza practicile astea de a lua precomenzi la kg stiind ca oricum tu ai un stoc limitat. Asta o numesc eu lacomie si o practica lipsita de respect fata de client.
Nu ca as vrea sa iau apararea eMag (sau altcuiva), dar aici e gresit, pentru ca ei HABAR NU AU cate le vor veni. Ei stiu doar cate au cerut. Din pacate, Romania e un varf de ac pe harta... dintotdeauna am primit mai putin decat s-a cerut. La naiba, nu au facut fata magazinele mari din US, Apple Store-urile, daramite eMag. Insa macar Apple Store are bunul simt sa-ti spuna "daca faci acum comanda, poate dura upto 6 weeks".
Tocmai d’asta, eu nu platesc vreodata in avans, mai ales cand vine vb de eMag. Am dat precomanda cu plata la Easybox tocmai pentru a nu ma simti de *** daca as fi ramas si “f..t si cu banii luati” day one. Cum au patit multi altii. Nu suport astfel de practici si nu girez. Dar, asta este punctul meu de vedere. Altii, sunt liberi sa procedeze cum considera.
Pai vezi tu, eu daca ma pun in locul comerciantului, mai am un singur produs pe stoc, si am 2 clienti (din care unul a platit in avans si altul nu), oare cui crezi ca decid sa-i trimit produsul? Iti spun eu, fara sa stau pe ganduri: celui care a platit in avans. Celalalt, poate e mai indecis, poate nici nu ridica produsul (am vazut o groaza de faze d-astea pe grupul Apple Romania, gen "Am un iPhone 15 Pro la Easybox cutare, daca-l vrea cineva, eu am renuntat"), sau poate deja si-a luat din alta parte (da, stiu oameni care au facut precomenzi in 3 locuri: eMag, Altex si iStyle). Plus altii care pur si simplu au comandat "sa vad si eu daca livreaza repede mizeria asta de Aifon, ocazie cu care blochez placerea cuiva de a-l avea la timp".
PS: o practica corecta mi se pare sa iei precomenzile in functie de stocul alocat si garantat fizic. In momentul in care s-a depasit cifra, opresti precomenzile.
Tocmai asta e beleaua. Ca nu exista niciun stoc garantat fizic. Toti spera sa primeasca cel putin numarul de bucati cerute...
cat despre Amazon, eu personal, cred ca nu sunt lasati in RO, pentru ca ar strica afacerile unora din “politichia” autohtona.
Amazon n-are nevoie sa fie "lasat" de cineva. Ci suntem pur si simplu prea mici pt. ei. Also, Amazon are de ani buni logistica, birouri, ofera servicii din/in Romania. Dar, se uita la numarul de achizitii online (care, ce-i drept, a crescut si in Romania in ultimii ani), si rade de noi. Probabil cat vinde Amazon.de intr-o zi, ar reusi sa vanda in Romania in 2-3 luni. Cineva isi face niste calcule, si vede daca merita investitia. Si din pacate, inca nu cred ca meritam.

Pe de alta parte, fun fact: am gasit pe Amazon.de, o companie interesanta, care vindea ca marketplacer. Ghiciti numele? Nu, nu era eMag... ci aproape: Flanco!

Acum, ca sa nu stricam threadul, sa-l transformam din iOS talk in eMag talk... la voi cum este noul iOS 17? Pentru ca am tot vazut ca se plang multi, dar sa dea naiba daca am dat de bug-uri, sau sa blocheze or something. Desigur, exceptie bugurile acelea de transfer de pe telefonul vechi pe cel nou. Btw, intre timp am mai transferat alte 4 sau 5 iPhoane (14, 13 si 12), care erau cu iOS 17.0.1, cu zero issues. A mers asa cum trebuia, next-next-next. Deci buba e clara la iPhone 15, unde doar 17.0.2 mai rezolva.