In apararea intregii planete impotriva Microsoft, ei de 10 ani au aceasta functionalitate, inca de la Xbox One, cu Record/Screenshot si de 10 ani nu sunt in stare sa faca treaba asta plain & simple si sa corecteze dracului color gamut-ul ala nenorocit.

By default, daca nu dai disable tu manual la HDR din consola, orice video capture pe care il scoti din Xbox (One, One X, One S, Series S, Series X), arata precum chilotii bunicii dupa o prespalare manuala, zici ca e video in 5 culori dintre care 4 sunt gri...

N-ai sa vezi atata prostie, ba inteleg ca esti nenorocit si faci screenshot capture in 2 formate, PNG si JXR, ca sa dublezi timpul de copiere si ca sa arati tu ca esti Microsoft mai cu mot, ba dar repara ba gamma ala pentru ce iese din consola ta si lasa oamenii sa se bucure de capturi.

Ca sa revin la screenshots PNG vs JXR, extensia aia .jxr vine de la pozele cu HDR, ca asa presupune Microsoft, ca toti avem monitoare de PC sau tablete cu HDR.
E, daca nu ai (ghinion), acele .jxr sunt niste bitmap-uri negre si inutilizabile si trebuie sa te rezumi la versiunile PNG care on all other environemnts are just fine dar nu si la Microsoft. De ce?
Pentru ca daca dau dracii si uiti HDR on, for some whatever f**** reason consola lor considera de cuviinta sa scoata nu doar HDR-ul din pozele alea ci si sa le beleasca tot contrastul, astfel ca daca nu ai un tool basic (eu folosesc xnview) pentru a reda/corecta contrastul la valorile default, arata si alea tot spalacite.

Long live the king of us all, Microsoft, companie care face achizitii de triliarde de $ dar nu e in stare sa repare un video recorder/codec de 10 ani de zile.

Pentru cine crede ca vorbesc prostii, scoateti cate o captura din Xbox si comparati apoi cu o captura default din PS5. Nu doar ca aia de PS5 are color gamut si contrastul super ok de zici ca e poza HDR (desi nu e), dar este si de vreo 10 ori mai mica, o captura din Xbox are default 9/10 MB iar una din PS5 are 900K-1MB-ish...maxim.

Scuze de rage, back to the game, dar am atacat oarecum si subiectul problemei de mai sus cu inregistrarea aluia.