Cred ca sunt un utilizator prea nou (din vara lui 2022) ca sa judec obiectiv ambele aspecte plus ca nu pot compara cu alte console pt ca din anii 2000 si pana sa iau Switch-ul am fost exclusiv PC gamer, pentru mine merita pentru ca imi plac indeajuns de multe IP-uri de la ei incat sa nu regret achizitia consolei si mica (dar in crestere) colectie de jocuri, dar mai ales usurinta cu care pot baga rapid o sesiune de joaca nu doar acasa ci si pe drum. La jocurile first party din ce am vazut preturile sunt constante (nu scad cu trecerea timpului ca la PC) si reducerile sunt rare, dar m-am documentat inainte si mi-am asumat-o cand am decis sa iau consola. Ah si este plina de indie-uri faine, dar na si Steam este, dar doar acum dupa ce mi-am luat ROG Ally pot sa ma infig si in acel backlog on the go. Si da, as putea emula SW pe Ally, dar am mai mare incredere in bateria si optiunea de sleep a Switch-ului decat a Windows-ului. Daaaar il consider un sistem complementar, dat fiind ca multi ani am fost keeb+mouse PC gamer, orice este 3D intensiv prefer sa joc pe PC, in timp ce pe Switch si Ally bag 3D mai casual si 2D.