Single post: VR - Meta - Oculus Rift, Go, Rift S, Quest 3, 3S, Pro
-
Member
Multumesc pentru raspunsurile detaliate.
Da, am Wi-fi 6E. Sa inteleg ca pot sa ma duc pe o canapea la cativa metri distanta de PC-ul la care am conectat castile si sa mearga la fel de bine ca prin fir?
Momentan am un RX 6800 si nu am cumparat ceva mai bun pentru ca nu am simtit neaparat sa am nevoie. Eu am un backlog mare de jocuri care nu sunt foarte intensive pe partea hardware si chiar si in cazul a ceva mai nou, activez FSR sau scad putin din nivelul de grafica si am rezolvat problema. RT e misto, dar nu sunt neaparat interesat sa dau dublu pe o placa video doar ca sa pot utiliza acest feature. Daca pentru a avea o experienta VR satisfacatoare necesita un RTX 4090, as putea cumpara asa ceva urmatoarea generatie (sau ce se va incadra in jurul a 1000-1200 euro pe atunci). Ideea este ca mie posibilitatile financiare imi vor creste semnificativ in timp si imi voi putea permite lucruri din ce in ce mai scumpe (+ ca pot munci suplimentar daca consider ca merita efortul).
Legat de jocuri - am inteles ca exista jocuri special concepute pentru VR - Half Life Alyx e decent din punctul meu de vedere, desi se poate si mai bine (+ ca nu imi place conceptul de maini zburatoare). Sau de exemplu RE 7 VR probabil ca e ok, desi nu am nicio idee de ce ai nevoie ca sa poti rula asemenea jocuri pe ceva gen Quest 3 (presupun ca nu se poate decat cu un PC sa randezi asa ceva). Dar din aceste jocuri special pentru VR, exista unele pe care le poti juca doar cu ajutorul unui PC si altele le poti juca si direct de pe chipsetul castii?
De asemenea, cand ma intreb daca pot juca jocuri care nu sunt concepute special pentru VR, nu imi imaginez ca imi va fi ceva 2D afisat la distanta (ca pe un TV virtual). Credeam ca daca joc ceva 1st person, voi vedea tot ce vad si pe tv, doar ca mai aproape de mine, ca tot campul vizual imi va fi umplut cumva. (nu am nevoie sa ma uit la o tastatura ca sa scriu sau sa apas butoanele). Nu stiu, joc ceva cu masini... vreau sa ma simt in masina cat de cat.
Poate pare ciudat ca in loc sa imi cumpar o casca entry level ca sa testez singur ce se poate si ce nu, pun atatea intrebari despre ,,oare cum este,, , dar in viata de multe ori mi s-a intamplat sa renunt la anumite activitati pentru ca am inceput cu ,,unelte,, foarte proaste si nu mi-a placut experienta. Mi-e ca o sa imi iau o pereche de casti de VR, o sa fiu dezamagit/am asteptari nerealiste si multi cativa ani nu o sa ma mai ating de acest ,,concept,,. Mi-ar placea sa gasesc un loc in care sa imi arate exact ce poate face un VR si ce nu poate face