Single post: Marvel's Spider-Man 2

1. #126 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Dpdv tehnic intr-adevar, mi-a crapat si mie de 2 ori dar a fost un patch azi si vad ca s-a linistit.

Acum voi expune motivul acestui post si scuze daca ma comport ca un mos batran care n-a mai vazut fofo de 2 decenii dar am dat iarasi de un moment din ala in care am simtit nevoia sa las controllerul jos, sa admir si sa ma adun.
    Say what, in jocul asta am ajuns intr-un parc de distractii unde dupa ce am aruncat la cos, am daramat o gramada de conserve cu o minge de tenis, am tras cu pistolul cu apa la tinta, am putut sa ma plimb cu un roller-coaster??

Uite, ma gandeam acum cu ce-am ramas eu din ultimele 2 generatii de console si cam cum a evoluat industria asta pana acum.
    Ma uitam in cele aproape 10.000 de achievements pe Xbox, la cele 2000 de trofee de PlayStation si ma gandeam asa in urma incercand sa gasesc cat mai multe momente memorabile si sa imi explic cumva, cu argumente, ce m-a impresionat mereu la fiecare platforma.

Trebuie sa recunosc ca am avut mereu ca main platform Xbox si intotdeuna am tinut PlayStation pentru exclusive dar oh my god, de fiecare data cand vin dupa 4-5 multiplatforms pe Xbox si pun mana pe cate o bijuterie din asta de exclusiv PlayStation, realizez ca this is the whole point prieteni, pentru momente si jocuri ca asta s-a inventat aceasta notiunea de arta.
    Asta patesc mereu, joc cate 4-5-6 shaorme din astea multiplatforms si apoi dau de un Ghost of Tsushima, dau de un God of War, de un Spider-man, de un Horizon, de un TLOU/Uncharted... n-ai cum...

Cum este posibil ca o echipa sa acorde atata atentie acestor mici detalii si sa faca totul atat de imersiv? Este fenomenal, tocmai am avut parte de 6-7 mini games noi pentru mine intr-un joc video.
    N-ai nici un motiv sa pui asa ceva intr-un joc de actiune si totusi astia au facut-o si nu doar ca au facut-o, au dus-o la rang de arta.

Nu stiu ce le face SONY la studio-urile astea si cu ce bici sta pe ei, dar regret din suflet ca sunt atat de putine in industrie.
    Intr-o lume in care cumparam si aerul din atmosfera ca sa detinem monopol dar noi lansam doar desene animate si indies, aceste echipe si aceste jocuri exclusive sunt niste comori pe cale de disparitie.
    Voi ramane cu Xbox in suflet pentru ca sunt acolo de 16 ani, dar nu pot sa nu remarc cum unii cumpara tot ce exista in valoare de triliarde si altii care par ca nu fac nimic vin cu jocuri din astea care sunt dintr-o cu totul alta liga.

Nu mai discut despre grafica si sunet, totul mi se pare atat de atent craftat si fotorealist, fiecare detaliu, iluminarea, calitatea texturilor, felul in care arata personajele ca aproape spui ca sunt vii... sunt zone in care reflexiile si RTX-ul arata fabulos, totul este atat de curat si de atent realizat.

Alta liga, complet, nu exista termen de comparatie... si spun asta dupa ce-am platinat Starfield pe care-l consider cel mai bun exclusiv Microsoft de pe ultimele 2 generatii...

PS: Nu stiu cum e Alan Wake 2 (probably great) sau ce manevre vor face astia cu Zelda (iar), dar nu credeam ca Baldur's Gate 3 si Starfield au alt contracandidat serios la GOTY anul asta.
    Ei bine, AU!
    Attached Images Attached Images marvels-spider-man-2_20231027154225.jpg