Single post: VR - Meta - Oculus Rift, Go, Rift S, Quest 3, 3S, Pro
-
Admin

Originally Posted by
Lotta
Salutare! Am citit ultimele postari legate de Quest 3 si ar ajuta comunitatea cateva sfaturi legate de conectarea la pc, in special. Am comandat casca si ma intereseaza sa stiu care ar fi pasii pentru a putea juca titluri de pe SteamVR (legat cu calculatorul). Nu stiu cum se va "misca" sistemul meu, dar as dori macar sa incerc: i7-10750H 2.60GHz, RAM 32Gb, procesorul grafic este un RTX 3070, placa video care nu va vedea upgrade in viitorul apropiat.
In principiu, cum am spus si pe PM, cu placa video esti foarte la limita... pt. rezolutie mare e recomandat cel putin un 4070 Ti. Daca insa te ajuta cu ceva, eu pana acum cateva luni, tot ce am jucat via SteamVR a fost pe un 3070. Si n-a fost rau. Doar ca la anumite titluri, sa vrei si super rezolutie (care de obicei e recomandata sa fie cam 150% din rezolutia VR-ului), sa vrei si 120FPS (ca sa se pupe cu cei 120Hz), cam slabe sanse. Plus ca ma loveam la 3070 de faptul ca aveam prea putina memorie (doar 8GB a fost unul din motivele pt. care am trecut la 4070 Ti, unde cu 50% extra RAM e altceva). Procesorul ar trebui sa fie suficient, majoritatea jocurilor or sa ceara putere grafica mare.
Poti juca prin Link WiFi, Virtual Desktop, Remote Desktop, sunt mai multe variante. Dar cred ca VD e cea mai buna (chiar daca e pe bani).
Pe PC iti trebuie Steam (si optional Oculus si Sidequest). Acum, depinde si ce vrei sa joci. Daca vrei competitie online, unde fiecare ms conteaza, atunci cel mai probabil vei alege varianta pe cablu. Chiar si cu USB-ul si compresia minune, latenta cea mai mica tot acolo o obtii. Daca vrei insa libertate in miscare, eu zic sa incerci intai Oculus Link-ul (care e free, din aplicatia oficiala), si daca nu esti multumit, cumpara VD. Personal, nu cred ca exista nimic mai bun decat VD (care nu este doar pentru VR-uri Meta, merge pe multe altele - de exp. eu cu aceeasi licenta ma joc si pe Pico 4, si pe Quest 1, 2, 3, etc.).

Originally Posted by
Lotta
Nu am cumparat momentan cablu, m-ar tenta mai mult sa pot juca prin wifi.
Este fix cum ma joc si eu, 99% din timp. Dar cablul e sfant, mai ales daca o sa vrei sa instalezi SideQuest (care este o aplicatie ce te ajuta sa faci sideloading pe Quest 3 - la urma urmei este un Android, poti instala .apk-uri). Dupa ce faci prima data conexiunea (prin cablu), poti folosi SideQuest-ul si direct prin WiFi. Dar direct pe WiFi nu se poate (sau cel putin pana cand am testat eu ultima oara, spunea foarte clar requirements - vezi aici).

Originally Posted by
Lotta
*Monky Te rog, mai ales pentru astia newbie, poti explica un mic "ghid" prin care se poate juca legat de pc, cu Steam VR, etc? Desktop,
Ghiduri sunt tone pe YouTube, nu are rost sa reinventez eu roata... mai ales ca prin Link iti spune aplicatia pas cu pas ce sa faci. La VD, trebuie sa cumperi aplicatia din Store-ul Oculus, si pe PC sa descarci si sa instalezi aplicatia Virtual Desktop Streamer. Mergi intai pe setarile default, si in functie de cum ti se va misca pe sistemul tau, mai tai/cresti din setari. Important e ca in VD Streamer sa setezi la Preffered Codec ca fiind AV1 10-bit.

Originally Posted by
Lotta
Din cate inteleg, sistemul de prindere original al castii este prost, tocmai din acest motiv am si comandat BoboVR M3 (varianta cu baterie).
Hmm, sistemul de prindere original nu e neaparat prost, ci facut sa fie extrem de ieftin. La urma urmei, si Elite Strap-ul cu sau fara baterie, tot "original" de la Meta este, dar... te duci acolo daca ai buget. Personal am luat Elite Strap-ul si sunt foarte multumit, dar mi-am luat teapa datorita unui mare youtuber care spunea ca Elite Strap-ul cu baterie nu mai are port USB. Asta e, mai astept sa vad ce alternative apar (si folosesc intre timp niste mici baterii externe care scot 18W sau mai mult).
Cum spuneam si pe PM, momentan BoboVR pentru Q3 (ca dealtfel si multe alte casti cu baterie), are probleme mari. De fapt, cred ca are probleme Quest 3-ul cu incarcarea, pentru ca are nevoie de mai multa putere decat Quest 2, iar cei de la BoboVR nu au facut nimic pt. asta. Sa speram ca vor rezolva cu update de firmware cei de la Meta. Altfel, orice ai cumpara, asigura-te ca are putere de 15W (de preferat 18W sau mai mult).

Originally Posted by
Lotta
Pe de alta parte, astazi am vazut o postare in care se pomenea ca ar fi scos Meta un update care ar rezolva si problema legata de fiabilitatea bateriei!
Poti sa dai un link despre asta? Eu m-am jucat pana acum 30 de minute, si nu am vazut niciun fel de update de firmware. Singurele detalii apar pe site-ul Meta referitor la v59, in care spun clar ca vor adauga un fel de Battery Saver mode, ca sa tina mai mult bateria. Insa pe mine acel mod ma lasa complet rece. Nu mi-am cumparat Quest 3 ca sa imi scada vitezele la CPU/GPU, sa scada rezolutia... cu alte cuvinte, sa ma joc pe cel mult un Quest 2, doar pentru ca n-au fost ei capabili sa puna o baterie mai serioasa, sau sa optimizeze consumul. Meh. Ce ar trebui ei sa rezolve este modul de incarcare al bateriei - sunt multi care se plang ca inclusiv cu chargere serioase (de 50-60W), se trezesc cu Quest-ul cu baterie 0. Eu am patit-o pe un power bank 737 de la Anker, care are totusi 24.000mAh si e capabil de 140W. Si totusi, la un moment dat nu mai incarca nimic, a murit Questul. Si s-a intamplat in mod repetat, si cu alte chargere, deci e clar o problema cu incarcarea.
Am facut ieri noapte extra teste (cu vreo 5 sau 6 USB testere) si intr-adevar, cu multe chargere si baterii, Quest 3-ul pur si simplu nu stie sa negocieze corect tipul de incarcare. Cel mai des, cand apar probleme, cere doar 5V si maxim 2A, cu alte cuvinte 10W. Ori Quest 3-ul consuma 15-20W in full load (in jocuri serioase). Asta inseamna ca pana si conectat la un charger sau o baterie de genul acesta (cum dealtfel este si BoboVR M3-ul, care este daca nu ma insel la 10W), la un moment dat o sa ramai fara. Which really sucks! Atunci cand negociaza corect (de exp. cu alte chargere, sau in cazul meu cu niste baterii externe de la Duracell), cere 9V si maxim 2A, adica 18W. And then it keeps up (dar chiar si atunci, de multe ori vezi ca stagneaza procentul la baterie - practic cat consumi, atat incarci). Deh, am vrut super procesor pe VR, doar ca Meta s-a zgarcit si iata rezultatul. Dupa care ne miram ca Apple vine cu battery pack extern, cu pret mare, and so on. Pentru ca ei nu fac astfel de rabat.
Oricum, poti gasi detaliile oficiale pentru update-urile Meta aici: https://www.meta.com/help/quest/arti...release-notes/. Dar repet, inca nu am primit in realitate acel firmware, si in plus, nu are legatura cu problemele de charging. Sau poate o repara ceva, dar nu spun ei nimic oficial...