Eu mă bucur că nu s-au dus în viitor, cu drone, mașini electrice autonome (fix asta ne trebuia nouă în GTA VI) și alte porcării „smart” care să strice Vice City. Joc acum Watch Dogs Legion care e cică „next-gen”......... arată a pre-alpha în comparație cu /GTA 6, iar zecile de personaje au personalitatea unui cartof în comparație cu Lucia care are o poveste personală de prezentat. Pe lângă faptul că drivingul mi se pare la nivel de GTA 3. Sub nicio formă nu ajunge din urmă fizica din GTA IV.

Probabil o să aibă ceva drone, mașini electrice, membre bionice și alte chestii mai de actualitate, fiind amplasat în anul 2025. Dar nu atât de mult cât a avut Watch Dogs Legion.

Quote Originally Posted by paul View Post

Sper ca trilogia IV-V-VI sa incheie modern setting (desi IV are "atmosfera"/"vibe" potrivita pentru poveste si imi place) si sa mai incerce alte perioade/locatii.

Si sa nu dureaza inca 12 ani pana la 7.
Ce au început în GTA IV trebuie să termine cu GTA VI. E firesc până la urmă. Trilogia retro originală s-a axat pe trecut. Trilogia actuală a fost doar pe actualitate. S-ar putea să fie ultimul joc din serie, sau cel puțin ultimul titlu tradițional. În 2035-2037, cine știe? S-ar putea ca următoarea trilogie să fie exclusiv prin VR. Rockstar probabil are de pregătit o mulțime de proiecte care ne pot duce în Londra anilor 60, în Paris, în Shanghai, probabil să creeze o nouă serie de jocuri care să rivalizeze cu Assassins Creed.

Eu unul sunt sincer prea millennial sa fiu hyped, desi l-am asteptat ca pe sosirea extraterestrilor.
In viziunea mea, GTA6 avea loc tot in anii 80, si imi doream un trailer cu o melodie synth-pop pe fundal, plin de referinte din cea mai frumoasa perioada din istoria moderna dpmdv. Sper ca totusi jocul ne poarta in timp, si ca de fapt Rockstar ne-a aratat acum doar o picatura.
"Poate imi plac si mie tzatzele" cum a zis Becali, dar nu asa. Lumea actuala in care traim este o satira in sine. Daca inainte Rockstar satiriza, acum viata bate filmul. Florida man, tiktoks, vulgaritate, toate astea sunt in viata reala duse la extrem, Rockstar doar le copiaza acum.
Să spui că societatea de azi e o satiră prin excepție, ca și cum am trăi cele mai cumplite vremuri, e o generalizare.
Viața întotdeauna a bătut filmul. Sau jocul. Societatea a fost dintotdeauna o satiră violentă și nedreaptă dacă mergem până la războaiele mondiale și până în epoca victoriană, poate chiar și în evul mediu și antichitatea greco-romană. Mereu au fost absurdități care au dus la atrocități, de la luptele dintre gladiatori și sclavie din Roma Antică până la corupția politică și afacerile înșelătoare din capitalismul american modern. Și oameni care au ridicat problemele etice ale societăților în care au trăit.

GTA III a fost mai simplist, dar a satirizat destul de mult societatea din 2001. S-a ferit să abordeze terorismul după 9/11, jocul fiind deja programat pentru lansare, dar a satirizat la greu mafia italiană, yakuza, corupția din societate, inclusiv chestii mărunte când un NPC era jefuit pe stradă și striga „MY MONEY, MY PROBLEMS!” sau când auzeam la radio reclame la produse farmaceutice, targul medieval și animale sălbatice livrate peste noapte.

GTA VICE CITY - a satirizat societatea consumeristă a anilor 80, criticând corupția politică, reaganismul, cinematografia axată pe mindless action, vulgaritatea, prostituția etc.

GTA SAN ANDREAS- rasismul, abuzurile poliției, 1992 Los Angeles riots, gangs, trădarea, drogurile și armele.

GTA IV- a atacat aproape tot din perspectiva unui sârb care a copilărit în Iugoslavia comunistă, a trăit războiul pe viu și a criticat depravarea consumeristă din New York, de la fast-food la silicoane, sports cars și vulgaritatea de la TV, inclusiv politicile Patriot Act și paranoia socială de atunci, a abordat homosexualitatea și subculturile ca cea a motocicliștilor și metrosexualilor.

GTA V - aproape tot, în special Los Angeles de după recesiune și stilul de viață consumerist, dar și rednecii conservatori, și găștile de culoare, și armele, și feminismul, și imigrația, și social media, și televiziunea modernă, și economia, și domeniul imobiliar, și inflația, și sectele religioase, și online shopping, și cinematografia, și streamingul, și chiar gamingul însuși - e satirizată seria Call of Duty.

GTA VI - în mod sigur va aborda problema imigrației ilegale, a populației latino și cea afro-americane, a feminismului, a conservatorismului trumpost, dar va lovi și în televiziunea modernă, social media, consumerismul, corporațiile, probabil și problema schimbărilor climatice, a mașinilor electrice, dronelor, pandemiei și războaielor.

---------- Post added 05-12-2023 at 16:41 ----------

Quote Originally Posted by Xander RO View Post
Nu sunt expert la hardware, dar cu putinele cunostinte si asa limitate pe care le am, daca nu pun in PS5 Pro si in noul Xbox cel putin un GPU echivalent cu 4080/4090 nu o sa vedem 4K/60 in jocul asta nici in Performance Mode, nu mai vorbesc de 4K/Quality mode.

Prima si cea mai importanta decizie este ca au renuntat la old gen, sunt convins ca si actualele PS5/XSX vor fi sugrumate rau de tot de jocul asta, eventual sa duce ceva upscaled in 30fps.

Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
Este o mare diferenta intre in-game si in-engine.
Trailerul este un colaj de in-engine cutscenes, si foarte probabil ruleaza pe un PC high-end, daca nu chiar un workstation.
Cutscene-urile sunt prea incarcate, in special traffic density si pedestrians, pe plaja, in cluburi, si se intampla multe lucruri care sunt evident staged, n-o sa le vedem la fel in real-time. Foarte probabil si view distance si LOD sunt impinse la maxim. Un GPU de nivel RTX2070 nu o sa faca minuni, trebuie sa fim temperati.
Fiind lansat în 2025, adică cu doi-trei ani înainte ca generația a zecea de console să apară, probabil e pregătit pentru PS6 și Xbox (Two/Series Z),o să stoarcă la maxim consolele actuale. Nu cred că o să faca downgrade și nici nu o să fie probleme de performanță.
Motorul grafic din GTA VI e cel din RDRII, dar îmbunătățit și optimizat să fie rulat și pe PC-uri mid-end ca să poată juca cât mai mulți.

Apoi, la cât progresează domeniul AI, cine știe ce minunății o să avem noi în doi ani.

În 2025, societatea s-ar putea să arate diferit .

Amintiți-vă cum arătau jocurile în 2010 - Mass Effect 2, Red Dead Redemption 1, Call of Duty Black Ops 1, Battlefield Bad Company 2, Bioshock 2.
Cum arătau jocurile în 2013 - GTA V, Bioshock Infinite, Tomb Raider, Crysis 3, Dead Space 3, Battlefield 4, Call of Duty Ghost.
Și cum arătau jocurile în 2015 - Metal Gear Solid V, The Witcher 3 Wild Hunt, Assassins Creed Syndicate, Halo 5. Fallout 4, Call of Duty Black Ops 3, Battlefield Hardline, Rise of the Tomb Raider, Star Wars Battlefront (care a avut o savoare de grafică). S-au făcut progrese din 2010? S-au făcut. Am schimbat două sisteme de PC din 2010 până în 2015 ca să pot rula noile apariții. Au fost două generații de console.