Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: The Game Awards 2023
-
Banned

Originally Posted by
I.am
Sunt si de acord cu ce ai spus despre mai multe jocuri, dar sincer, chiar am si eu o curiozitate, mi se pare ca esti destul de "hyped" pentru viitorul joc STALKER, care cel putin pentru mine este maximul de lume postapocaliptica al carui fan mi se pare ca nu esti

sau crezi ca situatia o sa fie mai roz in real life anul urmator si nu asa cum era in 2020 ?
Poate să-mi placă un joc postapocaliptic dacă e făcut de oameni care au trăit o viață grea, care poate chiar au cunoscut războiul, accidentele nucleare, comunismul, corupția și sărăcia pe propria piele în ultimii 30-40 ani. Ucrainenii au fost excelenți în a crea Metro și STALKER. Ei au avut comunism, Cernobîl, corupție, sărăcie, iar din 2014 sunt în război cu Rusia.
Nu să-mi vină americanii cu Fallout și americanii cu Last of Us din generații care au dus-o în confort, cu fast fooduri, cluburi, consumerism, stațiuni de lux la toți pașii și cu salarii mari. Și cărora nu le-a lipsit nimic în copilărie. Noroc cu japonezii (deși mare parte s-au născut la mult timp după WW2/Hiroshima/Nagasaki) că le mai au cu horror-urile. Și că se pricep la jocurile cu samurai și jocuri fantasy mai bine decât americanii. Americanii ar trebui să se concentreze mai mult pe jocurile de război modern, pe shootere, pe jocuri de tip GTA.
Producătorii ucrainenii? Mare parte au trăit în sărăcie și sunt născuți în ultimii ani ai comunismului și în primii ani ai tranziției spre democrație, care ca și la noi, au avut de întâmpinat capitalismul de cumetrie, mizeria și corupția.
De aia, Fallout 3 și Fallout 4 arată ca niște convenții de Comic-Con pe lângă Metro și STALKER.
Cât despre jocurile istorice și cele fantasy:
Polonezii s-au descurcat foarte bine cu Witcher spre deosebire de americanii cu Dragon Age și Elder Scrolls. Pentru că atunci când intri în orice joc Witcher, mai ales 3, parcă simți asprimea rurală și tonul medieval din Polonia. Pentru că e un joc făcut de polonezi care au crescut cu lipsuri în tranziția de la comunism la democrație, plus au crescut și cu castele medievale, cu tradiții, sate și muzee.
Americanii nu au castele medievale, nu au avut evul mediul lor, de aia nu-i cred competenți în crearea de RPG-uri medievale. Elder Scrolls, cel puțin ăsta a fost realizat cu ajutorul englezilor.
Ubisoft cu Assassins Creed mai nimerește să producă atmosfera istorică, că are echipe cu oameni aduși din toată lumea, dar parcă tot se simte superficialitatea aia franceză, ca-n filmele cu Asterix și Obelix.
Britanicii pot scoate jocuri foarte bune pe evul mediu și fantasy, dar preferă să coopereze cu companiile mari.
Japonezii - am spus mai sus.
Și noi românii am putea scoate jocuri medievale open-world și RPG-uri fantasy cu Vlad Țepeș care să fie excelente și care să exprime asprime rurală, tradiționalism, medievalism, corupție și sărăcie, ceva extrem de bun ca Witcher și poate un shooter distopic ca Half Life inspirat după comunism.........dar....din motive care îmi scapă, nu avem nici acum, după 34 ani, vreun studio serios și un publisher de produs jocuri video cum au polonezii, cehii și ucrainenii.
Oare pentru că salariile sunt mici și IT-iștii pricepuți pe gaming preferă să emigreze sau să lucreze la multinaționale străine decât să dezvolte jocuri la o companie autohtonă?