Pe mine deja ma distreaza pentru ca vad zilnic cum hulesc majoritatea oamenilor (in special pe social media) AVP-ul, de parca le-a bagat cineva mana in buzunar si i-a obligat sa-l cumpere. Multi habar nu au ce impact are jucaria asta (chiar si asa scumpa, cum este). Cel mai bun exemplu: Meta/Facebook deja a scos probabil unul din cele mai mari update-uri pentru Quest 3 (v6.20). Probabil ghiciti care sunt cele mai importante features, nu? Chestii gen "suport pentru Spatial Video" (ouch, ca la AVP?), better hand tracking support (hmm, ca la AVP?), App continuity when multitasking (ooops, ca la AVP?), and so on... Also, pana la AVP, aproape toti producatorii uitasera de filmele 3D. Acum brusc, a reinviat interesul, si deja vad prin librarii mai multe filme 3D than ever. Nu mai vorbim de ce vrea sa faca Disney & Co.

@eagle-eye: teoretic ce spui tu, poti sa faci deja si acum. Practic toate cele descrise de tine mai sus, sunt niste aplicatii. Si la ce hardware are AVP-ul, poti sa deschizi oricate, si sa le "asezi" oriunde vrei tu, pe pereti, tavan, whatever...

@razvanrazy: personal cred ca AVP n-are nicio treaba cu Google Glass. Google Glass intra in categoria in care gasesti deja tone de produse, gen XReal Air 2, Rokid Max, Ray-Ban Meta Smart Glasses, Amazon Echo Frames and so on. Care sunt mai mult sau mai putin smart, dar, sunt produse de AR. Asa cum Quest 3 e mai mult VR, desi acum ca a iesit AVP-ul, vrea si Zuck sa se duca mai mult spre MR. Cam greu insa sa faci Mixed Reality cand ai shi**y cameras pt. passthrough si niste ecrane unde vezi distantele dintre pixeli...

Va aduceti aminte ce mare fail a fost Quest Pro-ul lui Zuck, si totusi costa vreo 1500$? Sa va aduc aminte ca Microsoft deja a esuat cu HoloLens, care costa 3500$, si nu stia decat de AR (si asta doar pt. Enterprise users, care parca mai plateau vreo 100$ pe luna)? Dar nah, pt. ca e un produs Apple, it sucks by default.

Repet, eu nu voi da banii pe asa ceva. Dar n-am cum sa nu apreciez efectul asupra pietii. Eu sper sa se vanda suficient de bine cat sa puna mai multe rotite in miscare. Pt. ca da, daca si AVP va fi un mare fail precum cele enumerate mai devreme, ma tem ca ne intoarcem la prostioare chinezesti (unii cred ca nu nici nu stiu cate tone de casti VR vin din China lately, deja se cloneaza intre ei), si pe piata vor fi doar ri + un nume gen Meta, si cam atat. Fara concurenta, Zuck doarme in papuci. Sper ca acum s-a trezit un pic.