Single post: Skull and Bones
-
Banned
La media 63 pe metacritic pe care o are, plus notele de 4 de la diverse publicații, șaptele de la IGN....mi se pare prea lăudat aici. În condițile în care acum o lună, toți aruncau cu lături în el.
Și da, e normal să-l compare majoritatea cu AC Black Flag. E până la urmă cel mai bun joc cu pirați din istorie. Un fel de „Pirații din Caraibe” al gamingului. E chiar despre pirații din Caraibe, la finalul epocii lor - anii 1715 - 1722, fiindcă implică lupte decisive cu britanicii și cu spaniolii și pentru că regiunea era mai exotică, cu Cuba, Florida și alte insule. Iar corăbiile erau avansate în comparație cu ce sunt acum în Skull and Bones.
Cu perioada aia am crescut majoritatea milenialilor. Cu aia suntem familiarizați. Orice student la istorie sau autor o să scrie despre pirații din Caraibe din secolul 18, despre Barbă Neagră, Anne Bonny, William Kidd, Mary Read, Bartholomew Roberts, Calico Jack care l-a inspirat pe faimosul Jack Sparrow, Charles Vane și Edward England, cel care a stat la baza personajului Edward Kenway din AC Black Flag.
Și chiar AC Freedom Cry vine cu o poveste interesantă despre sclavia din Haiti și ce le făceau francezii africanilor.
Nu o să scrie decât foarte puțini despre Pirații din Oceanul Indian și doar dacă vor musai să rămână ignorați și săraci. Întreabă pe stradă, pe careva, despre pirateria din Oceanul Indian. O să ridice din umeri. Pentru mulți, sună a temă plictisitoare de eseu pentru seminar de anul 1 la Facultatea de Istorie.
Dar dacă îl întrebi despre Pirații din Caraibe, o să-ți spună oricine câte ceva, oricât de incult ar fi în ale istoriei.
Îți trebuie ceva creativitate să poți scoate o poveste bună cu care să impresionezi publicul cu istoria pirateriei din Oceanul Indian la final de secol 17. Cu un MMORPG în care doar farmezi și faci grinding ca să te îmbogățești e clar că Ubi n-a scos o poveste bună.
Pirații din Caraibe și sclavia din Haiti aduc mai multe vizualizări, mai mult trafic, mai multe încasări.
Ai ce povești scoate de acolo + entertainment.
Skull and Bones e despre Pirații din Oceanul Indian, în plina lor epocă de glorie a pirateriei, dar..........cu corăbii de tehnologie mai înapoiată cu 20-40 ani față de AC Black Flag, și sunt o grămadă de pirați cunoscuți care au activat acolo, dar nu la fel de faimoși ca cei enumerați mai sus. Sigur, e exotică regiunea, că implică coasta de est a Africii și India, erau o varietate de pirați turci, arabi, portughezi, englezi, indieni, chinezi, africani, olandezi etc. Dar nu sunt populari în cultura main stream media.
Imaginează-ți cum ar fi ca Disney să vină cu un film despre Pirații din Oceanul Indian, setat pe la 1670-1690 și fără Jack Sparrow aka Johnny Depp. N-ar avea deloc succes la încasări ca cele cinci filme cu Pirații din Caraibe. Producătorii de la Disney ar intra în faliment.
Întorcându-mă la joc, eu o să încerc să-l joc în vreo 1-2 luni cu abonament din curiozitate, când o mai adăuga ceva DLC-uri și mai curăță din buguri, că fiind joc Ubisoft, mă aștept să fie mai finisat prin aprilie.
Ubisoft putea totuși mai mult. Pentru că e păcat că secolul 17, adică anii 1600-1699 nu prea au fost abordați serios de industria gamingului.
În afară de jocuri de tip Nioh și Sekiro, care sunt fantasy, și Total War Shogun, nu găsești RPG-uri, jocuri open world sau jocuri de strategie pe Europa anilor 1600.
Până la AC cu perioada Tokugawa, putea să scoată un AC în care să explorăm Londra, Versailles, Madrid, Praga de la 1635 la 1680, cu finalul războiului de 30 ani, combinat cu războiul civil englez, cu personalități ca Oliver Cromwell ca maestrul templier vs Isaac Newton care sprijină ordinul asasinilor + Ludovic al XIV-lea al Franței ca alt maestru templier și cei trei muschetari. Și putea să facă din Skull and Bones un mod multiplayer pentru acest AC.
Ieșea ceva mai frumos.