Se tot plâng mulți că dacă atacă Rusia vreo țară baltică, se activează articolul 5 și se reintroduce serviciul militar obligatoriu, că o să fugă din țară.
„eu nu lupt pentru averile lui Ciucă și Ciolacu, nu lupt pentru casele lui Iohannis, nu lupt pentru țara asta coruptă”.

Mă întreb dacă la 1941-1942, când Hitler invada Uniunea Sovietică, românașii ăștia ar fi spus la fel că „nu luptă pentru Ion Antonescu”? Când el și naziștii te trimitea pe front cu arcanul să te lupți și să îngheți de frig până la Odesa, Kiev și Stalingrad, indiferent ce convingeri aveai?


Pe vremea aia nu aveai motiv, nu exista „nu vreau”, te trimitea pe front să atacă o țară străină, sau te băteau și tot te trimiteau cu batalionul disciplinar unde era și mai nasol.
Sau în WW1 unde te trimiteau în tranșee cu o minimă pregătire.

Astăzi, ți se cere doar să îți aperi țara după ce efectuezi un serviciu complet de 3 luni, iar ca să fii trimis pe front, trebuie să te specializezi niște ani dacă vrei în armată profesională.

Pretindem că nu avem nimic de apărat.

Nu că n-ai avea nimic de apărat, gen familia, libertatea, proprietatea, ori dacă nici pe asta nu le ai, gen n-ai/n-ai avut nici măcar vreo iubită, toate femeile te-au respins, stai cu chirie/ori cu părinții, ai un nenorocit de salariu minim + rate la bănci și crezi că libertatea de expresie e cenzurată pe tot internetul (și da, este), țara nu te-a ajutat cu nimic.

Măcar îți aperi stilul tău de viață, hobby-urile și convingerile pe care le ai. Țara ți-a permis un anume grad de libertate și de oportunități. Sub ocupație/influență putinistă, nu ți le-ai permite nici pe alea.

Ar fi oribil să înceapă războiul și tot ce ține de armată e horror în România, dar nu cred că în caz de război o să ne înroleze pe toți.

Vestul Ucrainei, în afară că are bombardamente săptămânale pe care le interceptează cu rachetele Patriot, e ok de trăit acolo ACUM. Sunt mulți români care se duc în vacanță la Cernăuți, acum pe timp de război. Sunt tineri care n-au fost luați cu arcanul în Ucraina și care își continuă studiile la facultate și muncesc joburi normale.


Aia cu luatul în armată cu arcanul e o prostie, o minciună grosolană propagată de propaganda rusofilă, că tocmai Rusia practică asta.

O să fie nevoie de oameni care să gătească, să dea cu lopata, să transporte, să facă curățenie, să lucreze în fabrici pentru producția de armament, să programeze, să predea, să scrie rapoarte etc. În armată, pe front, se vor duce doar cei mai buni. Restul doar vor lua lecții de autoapărare.
Deși cred că nici nu o să fie nevoie de serviciul militar obligatoriu, pentru că războaiele din ziua de azi au mai degrabă nevoie de operatori de drone, artileriști și piloți de avioane decât de infanteriști și tanchiști.
Ori ca să fii infanterist, trebuie să fii foarte bun ca să te ia în armată.

Războiul o să fie mai degrabă asimetric. Adică, doar cu drone și bombardamente cu rachete balistice, hipersonice, obuziere nord-coreene și drone kamikaze iraniene ocazionale.
Caz în care serviciul militar obligatoriu care să te învețe cum să te adăpostești e chiar VITAL. Și vom avea mai multă nevoie de rachete SOL-AER.

Să ne invadeze Rusia nu cred că se pune problema, cel puțin nu în următorii 10-20 ani câtă vreme sunt rușii împotmoliți prin Donbas, fiind numai 20% din Ucraina ocupată. Cu 1,3 milioane de soldați activi, Putin nu poate ocupa nici Ucraina, iar lui Stalin i-au trebuit 37 milioane de oameni, din care să moară 26 milioane, ca să poată ajunge până la Berlin cu 11 milioane, în condițile vremurilor de atunci. Azi, cu greu ar face Putin asta pentru că Europa e mai bine apărată decât era în anii 1940.

De trimis până la Moscova nici nu o să fie cazul, fiindcă în mod sigur, nici liderii occidentali nu sunt idioți să repete greșelile lui Napoleon și Hitler, mai ales că NATO e o alianță pur defensivă.

În cel mai rău caz, dacă se ajunge la nucleare, de ce să mai fugi? Pentru că iarna nucleară, radiațiile și foametea vor omorî orice este viu la suprafață.

Iar dacă va fi numai război asimetric, unde să fugi? În UE? Good luck, granițele vor rămâne deschise, fiind în UE, pentru că forțele de ordine europene vor lucra la intensitate maximă să te prindă, pentru că sunt acorduri de extrădare, pe lângă faptul că o să fii bun de plată de nu o să poți achita nici la mult timp după terminarea războiului.
Ungaria. Austria, Bulgaria și Serbia, fiind conduse tocmai de rusofili, își vor închide imediat granițele, că doar nu au chef de milioane de români fugari.
Și dacă vrei să pleci pe alt continent în afara Europei, încă dinainte de începerea războiului, unde să fugi?


Unde să fugi mai exact în cazul unui război NATO-Rusia/China, când întregul comerț mondial va fi paralizat, deci înseamnă că multe țări vor suferi de foame, iar războaiele mai vechi se vor reactiva? Cazi din lac în puț.

Africa, unde-i dictatură, sărăcie și războaie civile?
Australia unde te deportează dacă nu ai cetățenie australiană dacă România are acord de extrădare ? Also, cu comerțul mondial paralizat, acolo o să fie Mad Max direct.
America de Sud unde o să fie războaie civile între carteluri și clanuri odată ce vor pleca toate agențiile CIA de acolo? ca să se preocupe mai mult de Europa?
Asia? Acolo va fi cel mai mare front în caz de WW3 - Coreea de Sud/Japonia vs Coreea de Nord, China vs Taiwan și alte țări asiatice pro-americane, India vs Pakistan, Iran vs Pakistan, Arabia Saudită, Turcia vs Siria, Israel vs Egipt, Iran, Liban, Siria, Irak. Și acolo, mai mult ca sigur se va face uz de arme nucleare tactice.
Acolo, clar o să fie bilanț de ordinul zecilor sau sutelor de milioane, la câtă suprapopulare, fanatism și sărăcie e acolo.

Oriunde ai fugi, o să cazi din lac în puț.

PS. Ce mai amuzant e că votanții AUR care se opun unui război cu Rusia și serviciului militar obligatoriu e că George Simion vrea reintroducerea serviciului militar obligatoriu, bașca el vrea și reunificarea cu Rep.Moldova , chestie cu care Putin nu e de acord.