Quote Originally Posted by ExocrathX5 View Post
Știe cineva care e faza cu prețul jocului de 273 lei de pe jocurinoi respectiv eMag(C&A Connect) pt. ediția de bază?

Chiar așa de disperați sunt să vândă că dau la reducere cu 60 lei?

Știu că mai demult vindeau jocuri cu coperta pe altă limbă față de engleză și nu îmi place că au creat un monopol pe eMag + un preț supraevaluat la edițiile de colecție.

Păreri?
Capcom isi vind jocurile cu 60 de $ in SUA, 74 euro in Europa (sunt alte taxe aici d-asta pretul mai mare) day one. (Insa sunt informatii ca si ei isi vor mari pretul la jocuri si exista presiune pe Sony sa se modifice pretul standard pe joc datorita costurilor mari de productie).
Pretul maxim pe care il poate avea un joc standard AAA in momentul de fata este 79.99 eur aici in Europa, din pacate sunt anumite tari unde poate ajunge mai mare datorita taxarii, aici nu e vina Sony. Exista marja recomandata, acum ca un anumit vanzator vinde sub pretul recomandat.... Asta e alegerea lor. Oricum piata de gaming din Romania este neglijabila. Am mai scris intr-un post, acum sa va dau ultimele cifre doar pe Amazon Germania din Februarie 2024 pana acum. Rise of the Ronin cat si Dragon's Dogma 2 se apropie de 2000 de precomenzi fiecare, doar varianta standard retail. Daca mai adaugi si MediaMarkt Saturn, GameStop, Otto si ce mai au, se duc in 5000 unitati fara probleme individual. Noi nu avem putere financiara d-asta si preturile uneori mai mici. Totusi unele titluri ca Diablo, WOW sau ceva arhicunoscut cu fanbase va avea pretul ridicat si la noi in Romania. Nemtii tin la profit si nu trag preturile in jos cum se face uneori la noi pe anumite categorii de produse. O alta piata, alta putere de cumparare.

Pretul actual de pe EMAG de 274.65 lei pentru un asemenea titlu, personal mi se pare dubios. (Sa fie gresit? ) Pai EMAG ia cel putin 10% profit de pe Marketplace pe astfel de categorie, tu ca furnizor ce marja ai si cu cat iei de fapt jocul din afara? Daca vor livra jocul la pretul asta, mi se pare best buy, pana la urma pe noi clientii ne intereseaza sa platim pretul cel mai "avantajos" insa uneori cand pretul este mult mai mic ne luam si tepe (nu cred ca e cazul pe EMAG), insa aici e o diferenta considerabila de 60 lei ce ridica semne de intrebare. Scriu din propria experienta pentru ca am lucrat in decursul anilor la diversi importatori si magazine online.

P.S. In comparatie Altex, au pretul normal pentru o lansare Capcom - 339 lei - Eu ii consider cei mai de incredere selleri pe piata de gaming din RO