Ne întoarcem la birou, că de muncit, s-a muncit pe brânci în ultimii 4 ani, de când cu pandemia.

Dar serios, cine crede că angajații vor fi mai eficienți și mai productivi la sediu? După 1-2 ore de mers într-un oraș american aglomerat și poluat? În cele 8 ore de program într-un mediu cam gălăgios (ca toate companiile din industria gamingului) și cu șefi care mai mult îți strică buna dispoziție și cu alte porcării corporate care te fac să-ți piară cheful de muncă? Eu am fost mai productiv în telemuncă. Și mai sunt alții (câteva milioane de pe planetă) care cred la fel. Poate era mai ușor însă să te țină peste program și poate erau enervante ședințele prin ZOOM sau Skype, fiind pierdere de vreme. Dar per total, telemunca a fost un avantaj.

Nu mi-a plăcut că majoritatea jocurilor lansate din a doua jumătate a anului 2020 și până la începutul anului 2022 au avut voice acting deplorabil, pentru că majoritatea actorilor au interpretat vocal personajele de acasă și nu dintr-un studio profesionist. Și mai toate filmele Marvel și altele lansate între 2020-2022 au fost praf. Asta e, actorii trebuie să se deplaseze. Dar developerii pot lucra bine mersi de acasă. Câtă vreme știu să păstreze secrete și să-și securizeze computerele.

Revenind la GTA 6, nu cred că revenirea la formatul tradițional de lucru va accelera producția jocului. Și oricum, poate e mai bine să-l amâne.
Prefer să joc un GTA 6 finalizat și bug-free în 2026-2027 decât să fiu dezamăgit la anu că am dat 70-90 dolari pe o monstruozitate ca GTA Trilogy Definitive Edition.