Complet de acord cu ce spui despre primul joc, dar cumva am simtit ca totul a fost super amplificat fix de ce ai zis tu - este un studio mic (!?! unde? ca a avut multe titluri bune, din care ai amintit si tu cateva, dar mai adauga si Enslaved Odyssey to the West care mi s-a parut un joc foarte bun) - deci erau departe de un stuio mic sau indie sau cum le-o fi zis atunci.

Despre primul joc pot sa zic - si cred ca am zis-o si la acel moment - a fost o chestie mica, repetitiva, cu grafica ok, animatii bune cand erau cu motion capture, dar cand nu, era ceva robotic, care s-a axat mult pe partea de sunet, cu acele voci care-ti vorbesc din toate directiile si care sunt interesante primele cateva minute (care app, inceputul jocului a fost incredibil de mult prea lung si greoi) si o poveste decenta.
Dar dpdv gameplay a avut cele 1-2 tipuri de puzzles, acelasi combat limitat si plictisitor din cele cateva lupte 1 la 1, totul super scriptat, desigur, o lume goala si in detalii si in poveste si foarte inchis (aproape claustrofob, intentionat, desigur).
Oricum am vazut tot ce a iesit despre joc, atat inaintea lansarii cand am urmarit orice video blog postau, cat si dupa aia si receptia oamenilor.

Si atunci ce mai ramane? Elementul uman, desigur - cum ne simtim noi cand jucam un joc - si aici intervine obiectivitatea mea, ca om care a dat bani pe titlu asta pe PS4 si care a fost dezamagit de la un capat la altul, desi stiam ft bine ce este si cum este, dar fiind prins in acel hype train al tuturor care-l laudau si-l vedeau doar ca pe o capodopera, ducand fix la ce am zis la inceput - totul a fost amplificat, dar tot o mediocritate plictisitoare mi s-a parut de la un cap la altul - personal l-as putea asemana cu A Plague Tale 1 si 2, care 1 mi s-a parut ok, iar la 2 am renuntat dupa 2ish ore.

Desigur, sunt oameni care s-au regasit dpdv sanatate mentala, sau au regasit membrii familiei sau prieteni - la mine nu a fost cazul de asa ceva.

Acum trecand la faza cu reviews - da, postez doar reviews de la jocurile Ubisoft pentru ca doar asta primesc pentru review - ideea e ca un review facut de mine (nu stiu cum e de la alti oameni) dureaza multe ore, intins pe multe zile (doar scrisul), exceptand complet partea de joaca, care difera de la joc la joc, unele au 10-15h, altele au 60+h.

Inainte postam si de la ce cumparam eu, dar cum acum timpul liber este destuld e limitat, prefer ca atunci cand ma joc ceva cumparat sau din vreun "pass", sa postez pe threads si sa discutam acolo sau sa fac mini reviews, iar toate acele ore pentru review propriu zis sa le elimin complet. Sau chiar acele "obligatii" de genul - sa incerc pe mai multe niveluri de dificultate, mai multe moduri, chestii care nu ma pasioneaza in mod normal - sa le elimin complet.

Revenind la Hellblade 2 - jocul de fata - asta este parerea mea despre joc si sincer, cred ca e mai bine ca asteptarile sa fie joase si sper din tot sufletul sa ma surprinda si sa-mi schimbe parerea.
Dar pana atunci, raman la parerea ca au investit prea mult timp si buget, pentru o experienta de 8h, in care se vor regasi doar foarte putini oameni pe partea de schizofrenie sau ce are personajul respectiv.

Si, desigur, este parerea mea pur subiectiva, dar il astept cu interes, mai ales ca o sa intre direct in gamepass, deci nu presupune un extra efort financiar pentru a-l juca