Single post: Clubul Apple Vision Pro & visionOS
-
Admin
Chiar si cu un alt lightseal, FOV-ul tot ramane mic (in comparatie cu alte casti VR). Poti folosi AVP-ul fara lightseal, dar si atunci e un pic mai mic FOV-ul decat la Quest 3, care fie vorba intre noi, oricum nu excela la FOV.
Cu bateria rezolvi simplu. Vezi ca exista o groaza de variante de accesorii (3d printed), prin care sa poti atasa bateria la spate, asa cum e la Elite sau la alte strap-uri tip Halo. Sau parca vazusem si pe Amazon diverse strap-uri... Acum, personal n-as vrea sa stau cu 1Kg pe cap, mai repede as merge pe solutia aceea cu prindere de brat (ca un tensiometru - perfect inclusiv pt. alergari) sau la curea. Sau in buzunar la pantaloni, si gata.
Cu glare-ul in dark environments (black screens) aici ma tem ca nu stiu daca va exista o solutie pt. VR, pe care sa o prindem in viata asta. Pt. ca acel glare vine de la lumina reflectata din ochii nostri (deh, ai ecran-lentila-ochi, toate in doar 2-3cm distanta). Singurele solutii pe care le-am gasit (pentru ca problema nu e doar la AVP, ci am vazut-o cam pe la mai toate, dar pe OLED se distinge mai bine, in special datorita negrului perfect), e sa folosesc un environment mai putin dark (sau unul in care poti aprinde o mica lumina "de veghe"), si eventual sa dau brightness-ul un pic mai jos. Stiu, ai zis ca nu-ti place, dar... it is what it is.
P.S. Ca fun fact, eu am dat inapoi Pico 4 din cauza asta. Ma omora glare-ul acela, practic nu puteam sa ma uit la niciun film.