Single post: Clubul iPad & iPadOS
-
Why so serious ?
Mie mi se pare foarte nasol ce au facut si sper sa fie demolati in reviews si testari, asa cum au facut toti cu Mac-urile cu 8GB (desi vad ca si la modelul din 2022 au facut la fel si nu am vazut nicaieri mentionat asta in reviews).
Mi se pare inadmisibil sa spui ca aceste 2 modele sunt acelasi produs:
9-core (3 performance cores, 6 efficiency cores) - 256/512GB models
10-core (4 performance cores, 6 efficiency cores) - 1/2TB models
(efficiency cores sunt neglijibile dpdv performanta) dar este efectiv 25% mai puternic la CPU, modelul de 1/2TB
256GB si 512GB - 8GB RAM,
1TB si 2TB - 16GB RAM
Chiar ma mirasem la prezentare ca au pastrat preturile de inceput pentru Pro-uri, dar se pare ca nu au pastrat nimic, doar ca livreaza un produs considerabil mai slab, in pret de produs premium.
Anywho, personal nu mai am o utilitate pentru o tableta de fff multi ani si nu mi-as mai lua asa ceva. Singura tableta din casa este un iPad 2018 (cred) pe care-l tin strict ca "baby monitor" si muzica pentru copil cand vrea sa danseze.
Dar din punctul meu de vedere, cea mai mare problema a iPad-urilor este faptul ca....sunt iPad-uri si ca vin cu iPad OS care este incredibil de mult prea limitat, fiind doar un iPhone mare.
Ok, au facut un mic pas prin legarea la monitor si adaugarea tastaturii cu trackpad, dar tot iPad este.
Also, cat de lansarea propriu-zisa, penibil dupa penibil dupa penibil. Sa tot faca ei comparatii cu modele atat de vechi, doar ca sa dea performanta mai mare, mi se pare patetic de-a binelea.
La Final Cut Pro comparau cu M1 ca sa le dea 50% performance, desi acum sunt la M4 (probabil vs M2 era un 20%). La altceva (nu mai tin minte) comparau cu A14 Bionic...
Also, ca tot e isteria asta cu mai usor si mai subtire (mi se pare performanta impresionanta sa faci iPad Pro 13" atat de subtire si abea astept sa pun mana pe el, desi nu stiu daca cineva chiar ar vrea ceva atat de subtire, in loc sa fie putin mai gros si sa nu mai aibe camera bump si sa aibe super increase la baterie), dar daca ne uitam putin:
iPad Pro 11 (2022) vs iPad Pro 11 (2024): 466/444 grame, iar grosime 5.9/5.3mm - e cu 5% mai usor si cu 10% mai subtire asta nou, dar totusi... numai usor nu poate fi numit.
BTW - asta nou nu are 2 camere pe spate? Ca asa pare din materialele de promovare, dar pe site la specs pare ca are doar una de 12MP ultra wide...