Single post: Clubul iPad & iPadOS
-
Admin
Am 5 sau 6 tablete in casa. N-as putea trai fara ele. Telefoanele mi se par prea mici, laptopurile prea enervante (folosesc laptopul doar pt. munca si atat). 
iPad Pro-ul nou, oricum ai lua-o, si oricat de "penibil" ti se pare sa-l compare cu variante mai vechi (asa cum face Apple dintotdeauna), e un monstru tehnologic. Nimeni pe piata nu mai are asa ceva... de fapt, nici nu viseaza. Azi am vazut benchmark-urile de ML, si daca nu ma insel, e de 2x mai rapid decat 15 Pro Max, si ceva mai bine decat un MacBook Pro cu M2 Max (12 cores) ceea ce e... WoW. Practic acum inteleg de ce Apple vrea sa faca AI-ul sa lucreze local. Pentru ca fata de altii, chiar poate.
Cat despre variantele diferite, daca te uiti inclusiv la iPad Pro 2021 (cum am eu, cu M1), tot asa au existat aceste diferente. Variantele de 128GB, 256GB si 512GB veneau cu 8GB RAM, si daca iti luai varianta de 1TB sau 2TB, venea cu 16GB RAM. La CPU nu stiu de ce ar fi diferenta aceea, dar sincer, mi se pare ca pentru unul ca mine, e inca un punct extra ca sa ma convinga sa fac upgrade la varianta de 1TB, si nu cea de 512GB.
Legat de greutate... pe mine asta era un punct care ma stresa maxim. Eu folosesc un 12.9 foarte mult pe zi (ore), si la cele 685g ale sale, devine obositor, si ajung sa-l pun in dock. Acum are 582g... si cred ca va fi perfect. Stiu ca si la upgrade-ul de la 14 Pro Max la 15 Pro Max a fost o diferenta de greutate ce parea mica, dar diferenta se simte al naibii de mult.
Nu, nu are 2 camere... au renuntat la cea ultrawide (pe care n-am folosit-o NICIODATA, de cand am iPad-uri). Cea care pare a fi a doua camera, e de fapt senzorul LIDAR.
Pretul... oh well, cine nu-si permite un Pro, isi va lua un Air. Sau un iPad normal. Eu zic ca Apple ofera modele pentru toate buzunarele. Mie doar imi pare rau ca iar au uitat de iPad Mini. Chiar imi doream un mic monstrulet, adus la zi. But, it is what it is...