Pai da, fix asta ziceam de pret - faptul ca l-au marketat ca pastrand acelasi pret dar venind cu super upgrade hardware este o miciuna. Pretul ramane acelasi, dar upgrade-ul hardware este efectiv macelarit.
Ai si tu o problema, ce sa zic? Upgrade-ul hardware este acolo, binemerci, doar tu nu-l vezi. De la M1 la M4 e cale lunga, indiferent daca e cu 9 core-uri sau cu 10, cu 8GB RAM sau cu 16.
Originally Posted by razvanrazy
Pe principiu asta, ar fi trebuit sa prezinte 3 modele de tablete, dar au prezentat doar 2. Iar aici trebuia sa fie iPad Air, iPad Pro (256 si 512) si iPad Ultra pentru 1 si 2 TB.
Pe acelasi principiu, ar trebui sa prezinte vreo 50 de modele de MacBook Air si Pro, nu?
Stiu si eu multi oameni care au si PC/Mac si iPad si iPhone. Majoritatea sunt aia care le cumpara doar pentru ca isi permit sau pentru opulenta.
Incearca sa cunosti si tu oameni noi. Apropos, vezi ca aia cu o-pulenta au trecut de mult la Huawei si Samsung, pt. ca iPhone-urile deja sunt prea ieftine pt. ei.
Marea majoritate a oamenilor care au iPad stau tot pe telefon seara sau pe calc ziua, iar tableta e ceva acolo, pt un youtube video sau un articol rapid, in rest e neutilizat 90% din timp, poate chiar mai mult. Cam cum era si la mine pana sa renunt complet la categoria asta.
Deci daca tu ai renuntat la el pt. ca te uitai pe youtube la tableta, asa e "majoritatea"? Nasol. Mai ales ca la ultimul studiu facut in US, iPad-ul era cea mai folosita tableta in scoli, universitati si spitale.
Eu nu am o problema cu asta, ci cu marketing-ul lor "tipic" Apple, cu minciuni deghizate, cu modalitati de a pacali lumea si de a umfla orice chestie in moduri penibile - la ei totul e 100% better sau 2x faster cand in realitate e o minciuna si e doar in teste de nisa facute cu aplicatiile lor proprii unde isi optimizeaza pe ascuns anumite chestii - vezi "rendering 2x faster than M1" cand previous iPad de acum 2 ani avea M2. Iar asta se traduce in articole cu "WOW" de la oameni care nu sunt atenti la chestiile astea.
Wow, Apple si minciunile deghizate. Banuiesc ca stiai ca poti sa faci si tu propriile teste, sau sa urmaresti third parties reviews, nu trebuie sa crezi orice spune Tim Cook... Nu stiu ce minciuni ai vazut tu, dar toate testele pana acum la mine au aratat corect. Ba chiar cred ca Apple vorbeste prea putin de optimizarile facute via Metal & Co. Nu-i crezi pe ei, folosesti Geekbench, Antutu, 3DMark, etc... dar cea mai buna metoda e realtime comparison. Ceea ce eu am facut la fiecare upgrade, side-by-side. N-am fost niciodata nemultumit, nici macar la ultimul upgrade de la 14 Pro Max la 15 Pro Max. Anyway, observ ca ai devenit hater Apple, asa ca nu mai pun si eu sare pe rana...
Cat de jocuri pe tableta...prefer sa tac, mai ales pentru ca stiu cat de mult te joci tu pe iPad (si fratele meu chiar, pe al sau iPad Pro prima generatie, cred). Cu cateva exceptii, e vorba de joculete penibile pe care oricum le poti juca pe telefon cand esti prin metrou sau pe buda, fara sa trebuiasca sa iei "dita" tableta cu tine.
LOL. Asta o spune cineva care lauda in draci "dita" Steam Deck-ul, care desi acum e mai greu decat un iPad Pro, are o mizerie de ecran de 7" si rezolutie demna de anii 2000 (800p, wow!). Si caruia ii tine bateria de 5x mai putin decat la un iPad Pro. Cand spui joculete, probabil ai ratat partea cu emulatoarele, cu Xbox Cloud Gaming, cu PS5 Remote Play, Steam Link sau GeForce Now. Iti trebuie doar un gamepad, and that's it.
Anyway, am inteles ideea la tine si oricum o vei tine asa forever. Tabletele nu sunt pentru tine. Apple nu e pentru tine. Gamingul pe tableta nu e pentru tine. M4 pe tableta nu e pt. tine. Ecranele mari OLED nu sunt pt. tine. iPad Pro-ul nu e pentru tine. So... de ce te agiti? Ca nu ti-a bagat Apple mana in buzunar, nu te-a obligat sa o cumperi. Nu-ti place, dai skip si iti mai iei o consola handheld, un laptop, un smartphone (neaparat cu Android, ca astia de la Apple sunt niste mizerabili care mint in continuu si macelaresc produsele). Cam mult hate, tbh. Mai ales la un produs care, indiferent ce crezi tu despre el, e cel mai tare de pe piata. Dar nah, stii povestea cu strugurii...