Single post: Ultimul joc devorat

1. #3531 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Pacific Drive @ Epic Games 26h

Cateva pareri spoiler-free:

Tocmai am terminat jocul, mi-a placut intr-un mod diferit fata de altele, m-am conectat foarte tare cu lumea din el, personajele, povestea, masina, tot lore-ul. Pentru mine au fost top aceste chestiuni, mai ales daca explorezi si alte zone secundare, afli mai multe povesti, asculti inregistrari legate de evenimentele petrecute in joc, interceptari radio random, mesaje fax, samd. Mi-a ramas o chestiune in cap citita intr-un review: ''Mysteries worth chasing down'' .

Totusi, sunt anumite chestiuni de progress-pacing care sunt diferite fata de ceea ce ma asteptam. In cele 26 de ore jucate, nu am murit niciodata, nu am pierdut timpul aiurea tinand jocul deschis cat ma duceam sa fumez, am explorat mult. Am ajuns la sfarsit cu doua dulapuri full de provizii, insa tot aveam motorul de la inceputul jocului. Resursele pentru unul mai bun devin accesibile destul de tarziu in joc si tot asteptam momentul potrivit sa ma duc dupa ele, intre timp a venit ending-ul. Nu am avut niciun accesoriu din gama ultimate pe masina, toate gadget-urile interesante erau de neatins. Probabil a fost vina mea fiindca asta a fost primul meu sort-of-RPG jucat si am luat totul prea in stilul clasic si ''chasing stories''. De exemplu, pentru a colecta o resursa premium cu care puteam sa-mi fac accesorii de top, aveam nevoie sa o scanez intai pentru a afla cu ce tip de instrument o pot colecta. Pentru a crea acel instrument aveam nevoie de cateva elemente cu magneti pe care nu puteam sa le gasesc niciunde. Dupa cateva ore am gasit aleator pe o harta acea masinarie care transforma metalul uzual in magnetii de care aveam nevoie.

Desi experienta a fost una extraordinara, daca as fi stiut anumite chestiuni inainte, cred ca ar fi fost superioara, daca as putea sa-mi sterg jocul din memorie, l-as juca diferit si sunt sigur ca mi-ar fi placut chiar si mai mult. As pune cateodata pauza la story, as incarca masina cu tot ceea ce am nevoie pentru un roadtrip cu un obiectiv precis in minte si as pleca in cautarea lui. Cumva, jocul te indeamna sa faci asta, insa eu cand aveam 20 de ore in joc si eram aproape la ultima misiune, credeam ca-s la jumatatea jocului. Am amanat aceste lucruri de explorare a materialelor, nu as mai face-o din nou.

Daca va place genul acesta, va recomand sa cititi ''Roadside Picnic'', este cartea de inspiratie pentru STALKER, filmul de Tarkovsky si jocul din anul 2007. Acum cand scriu acest text am dat un search pe google si am aflat ca este material principal de inspiratie si pentru PD, imi era ca-s eu paranoic si vad legaturi unde nu-s.

Am simtit un aer psihedelic la el, parca eram Terence McKenna in Bright Falls, prin radio comunicam cu personajele din Stranger Things, conduceam DeLorean-ul din Back-to-the-Future, iar totul s-a petrecut in timpul unui trip pe acid.

NOTA: 9.5 cu cateva minusuri
    Attached Images Attached Images screenshot-2024-05-11-165235.png