De ce nu? S-au legat de un detaliu ca sa aiba justificare.
Eu cand ma gandesc la un samurai, si daca vreau sa traiesc o experienta autentica intr-un joc, il vreau pe samuraiul ala pe care-l stie toata lumea nu vrajelile astea...
Poate ai dreptate, având în vedere că la AC 1 au scos arbaleta din joc, zicând că nu are acuratețe istorică, că e anacronică pentru epoca cruciadelor. Poftim, 15 ani mai târziu ajung să mă bat cu șerpi gigantici, cu zei egipteni cu cap de șacal, leu sau crocodil, cu meduza, doi ciclopi, monștrii cu 100 de brațe, minotaur, cu zei greci, cu zei nordici, cu giganții de gheață, cu lupi giganți, cu jinni etc. în niște jocuri de inspirație istorică.
Referitor la problema ta privind rasa samurailor, așa eram și eu la AC Odyssey când am aflat că Kasandra era personajul canonic, chiar dacă istoricii spun clar că femeile din Grecia antică nu aveau deloc drepturi. Spartanele cel mult se antrenau. Dar niciodată nu ajungeau să pună mâna pe armă sau să devină mercenare în acele vremuri. Am terminat AC Odyssey de trei ori numai cu ALEXIOS din PROTEST față de Ubisoft! Am jucat și cu Kasandra, dar în DLC-ul cu Atlantida care are mai degrabă mitologie decât istorie.
La fel și la AC Valhalla, femeile maxim doar ca să-i ajute pe nordici în caz de asediu, dar nu să perinde în lume. Femeile în toată istoria au fost ocupate să crească copii și erau obligate să facă treburi gospodărești de către comunitățile din acele vremuri. Ce să mai zic de Japonia, China.
Ce să mai zic de Aya Amunet din AC Origins sau de Nehal din AC Mirage...........deja o dăm în fantezii. Mulan , Onna-musha, Ioana d' Arc, astea erau legende de povestit în jurul focului de tabără. Sau poate au existat, dar poveștile le-au fost înflorite. Tot bărbații au dus greul luptelor de-a lungul istoriei și s-au sacrificat pentru a le apăra.
Dar Răzvan ne interzice să dezbatem despre rasa și sexul personajelor, nu avem ce să facem decât să ne conformăm. Că atâta vreme cât jocul e fun, nu contează, poate să fie samuraiul și transsexual gras cu păr roz și tatuaje verzi câtă vreme e fun și jocul e de nota 10. Că cică e JOC VIDEO. Asta unu la mână.
Doi la mână - forumul poate avea de suferit la trafic din cauza algoritmilor Google dacă discutăm chestii considerate rasiste, misogine și homofobe.
Oricum ar fi, am înțeles că japonezii sunt foarte supărați pe Ubisoft. Și nici nu prea sunt precomenzi.
70 EURO standard, 110 EURO Gold Edition , 130 EURO - premium ultimate, și totuși, te încurajează să joci jocul prin abonamentul la Ubisoft Plus cu 17 euro. Adică, știu și managerii că asta vor alege jucătorii, că doar nu nebuni majoritatea gamerilro să dea 130 euro pe un joc video pe INFLAȚIA asta.
Ajungem la concluzia că atâta valorează jocul? 17 EURO ?????
Mă uit pe YouTube, cred că e cel mai detestat joc din istoria Ubisoft.........și chiar dinainte de lansare.