Espiritus, as vrea sa te pot ajuta, dar solutiile pe care le folosesc eu sunt destul de complicate. Asta pt. ca eu pun pfsense. Practic iti trebuie un PC (sau o masina virtuala) care sa preia functiile de routare and stuff (moment in care nici nu mai conteaza cat de smart e routerul tau). Ai plugins, poti sa pui anti-reclame, sa preiei liste de site-uri blocate (blacklists) and so on. Dar... e un linux cu o interfata web, trebuie sa inveti ce si cum. Si e al naibii de stufos (probabil se bate cu Mikrotik la complexitate).

In rest, pe la "home users", am vazut ca mai toate routerele decente (de exp. cele de la Asus), au acel AiProtection. Si acolo ai "Malicious Sites Blocking - Restrict access to known malicious websites to protect your network from malware, phishing, spam, adware, hacking, and ransomware attacks." - insa totul e preluat/administrat de TREND MICRO or something, tu poti doar sa adaugi in whitelist. Adica, nu am vazut sa ai prea mare control.

NextDNS suna bine, dar banuiesc ca esti constient de faptul ca absolut tot va trece prin ei. Nu stiu cat de safe sunt. Also, probabil ca nu ai reusit pt. ca aproape sigur ai IP dinamic... fie pui DDNS ca sa iti dea un nume ce isi updateaza IP-ul de fiecare data cand se schimba, fie ceri de la provider sa-ti dea un IP FIX. Altfel, nu cred ca va functiona. In teorie, tot ce trebuie sa faci, este sa setezi la WAN-ul tau, ca DNS-urile sa se duca la NextDNS, in loc de cele standard.

P.S. Either way, scapa de acel Mercusys... mai bine ceri routerul cu WiFi 6 gratuit de la Digi.