Single post: Clubul PlayStation 5
-
04-09-2024 12:46 #4313 SP
Senior Member

Originally Posted by
Xander RO
...
I mean, se pare ca lumea implicata in acest fenomen de gaming are bani, nu stiu cum, vad inclusiv in piata din Romania (si printre prieteni) o tendinta de trivializare a sumei de 15.000 RON pentru un *** de PC de gaming, in conditiile in care s-a facut 12 lei o caramida de unt si 3.75 lei o apa de copii cu tzatzica din aia. Vorbim de Romania, care nu este inca nici macar Polonia la putere de cumparare, daramite vreo tara din vest.
Te uiti pe grupurile alea de 'Gaming Setups' si te inchini, eu si cu a mea' castigam destul de bine impreuna... as spune... si nu mi-as permite niciodata sa dau atatia bani pe o unealta de gaming ca unele setupuri pe care le vad, inclusiv in Romania...
Observ ca in Romania este deja banal sa dai 5000 RON pe o placa video care te tine cat te tine, de ce ar fi neaparat gresit sa coste PS5 Pro un 3700 RON asa, pentru cunoascatorii fini, mai ales ca nu va avea nici un fel de concurenta din partea Sisisoft...??
Pentru oricine doreste mai mult de 30fps pe o rezolutie upscaled, urmatorii ani vor fi PS5 Pro sau PC, nu vad de ce s-ar limita SONY...
Inca o data, no hate, eu mi-as dori sa coste putin ca nu sunt masochist, dar daca fiecare dintre voi ati fi CEOs la SONY si ati vedea tendinta asta de totala dementa in piata de gaming si n-ati avea nici un fel de concurenta, ati lansa PS5 Pro la 550-600 Eur/Usd?
Eu in ultimul an am folosit XSX-ul doar pentru câteva joculețe mici pe care deja le aveam cumpărate (Miami Hotline, Stanley Parable, etc) si PS-ul l-am aprins doar de câteva ori pentru PSVR2, RE8 și DLC-ul de la GoW:R.
În rest am preferat să mă joc de pe PC cu gamepad, conectat la OLED. De când sunt gamer, în PC consider că au fost cei mai bine investiți bani din acest domeniu al jocurilor, sunt console-gamer only de prin 2006 de pe vremea 360-ului.
15.000 lei este o sumă considerabilă, însă pentru mine nu mai era în calcul sa mă joc într-o rezoluție inferioară, fără RT sau cu el limitat și cu detalii care nu sunt la maximum.
Poate suna exagerat, însă unele experiențe pur și simplu sunt diferite, de exemplu AW2 cu RT max și toate detaliile max, Hellblade 2 cu 60+, etc.
Parca in vremea PS2, 360 și poate chiar și în generația trecută, nu erau diferențe atât de mari între console și PC.
Cu toate că am aprins PS5-ul in total de când îl am de maximum 20 ori, sunt sigur că voi trece la PS5 Pro când apare GTA 6, însă nu îl mai vad ca pe o unealtă generală de gaming.
Având în vedere că Sony lansează jocurile lor la 1-2 ani și pe PC, prefer sa le aștept pentru a avea o experiența superioară.
Legat de prețul variantei PRO, aș prefera să fie mai scump de 650-700e, însă să fie o diferență clară de putere. Cred că o diferență de 200-300 euro față de prețul actual al consolei ar fi bine meritată pentru un produs pe care îl folosești ~4ani.
Făcând un scenariu pur ipotetic in care PS6 s-ar lansa la 999euro, eu tot nu vad o problemă atât de mare, chiar daca ai un salariu de 1k pe lună, asta ar însemna că ar trebui sa plătești pentru el doar cu o luna de muncă și rămâi cu un produs care iti aduce plăcere pentru următorii ~7 ani. Chiar și așa pentru ceea ce oferă gaming-ul in general, este un deal al naibii de bun.