Single post: Clubul PlayStation 5
-
04-09-2024 18:20 #4318 SP
Member
Eu schimb telefonul la 5 ani minim. Am acum un S24 Ultra pe care vreau să-l țin chiar mai mult de 5 ani. Nici PS-ul nu-l ții 7 ani, la 4 ani apare Pro-ul. Mi se pare greșit este să vorbim de sume de 1000 de euro pentru console, în condițiile în care pe ultima am dat 550. Orice peste 650 de euro e mult. La fel este și suma de 15.000 de lei pe un PC de gaming. Este enorm de mult și s-a ajuns aici pentru că noi, cumpărătorii, am permis asta. Pandemia și nebunia cu crypto au ajutat și ele la creșterea prețurilor pentru plăcile video, pentru că aici e grosul acum.
Problema cu prețurile de acum nu este că se cere 70 EUR pe un joc nou, ci faptul că firmele mari gen Rockstar bagă extrem de mulți bani în promovare/dezvoltare. Noi convertim prețurile de atunci cu inflația, dar atunci marile fime nu investeau atât de mulți bani în dezvoltarea unui joc. Să raportăm prețurile de atunci ale jocurilor la bugetele pe care le aveau atunci jocurile și cred că vom avea o surpriză. Se spune că dezvoltarea GTA 6 ar costa vreo 2 miliarde de dolari. Este o sumă imensă, defalcată pe ani buni și cred că de-asta a și ajuns aici. GTA 5 a fost muls timp de peste 10 ani și pe parcursul a 3 console.