Single post: Clubul PlayStation 5
-
12-09-2024 18:20 #4454 SP
Member
Parerea mea este ca productia unui PS5 Pro costa maxim 100 EURO in plus fata de un PS5, poate nici atat.
Eu cred ca cei de la SONY au urmarit atent ce s-a intamplat pe piata neagra cu PS5, au vazut ca oamenii sunt dispusi sa dea sume mari pentru a avea consola, unii chiar dublu.
Cel mai probabil nu vor fi stocuri mari la lansare si daca puneau un pret de lansare de 600 EURO, scalperii ar fi cumparat consola si ar fi vandut-o al suprapret.
Asa SONY s-au gandit ca decat sa ajunga la scalperi acei bani, mai bine se duc in buzunarul lor.
Punand un pret de 800 EURO, se asigura ca scalperii nu vor profita, pentru ca, in teorie, daca lumea (cel putin la nivel declarativ) s-a aratat dezamagita de pret si nu vor sa cumpere, cu siguranta nu vor cumpara la suprapret nici atat.
Asa, au impuscat doi iepuri, elimina concurenta de pe piata neagra si fac si niste bani in plus.
Nu mai zic ca, daca se vinde, la PS6 vor putea pune ce pret vor, pentru ca daca o versiune imbunatatita a unei console deja existente se vinde bine, va dati seama cum se va arunca lumea sa cumpare o consola de generatie noua.
Just my 2 cents.