Quote Originally Posted by Antiohh View Post
Se pot instala softuri piratate? Costuri ascunse? Incompatibilitati cu alte periferice sunt? Nu imi propun neaparat sa cumpar alte produse Apple.
Teoretic se pot instala programe interzise de regulament mai usor decat pe Windows, pentru ca majoritatea nu se obosesc cu mecanisme complexe anti piracy pe Macos. Zic teoretic pentru ca desi instalezi ce vrei cu dublu click, e mai greu sa gasesti variante de Mac in prima faza, mai ales daca vrei ceva mai obscur. Presupun ca gasesti repede Office, eu am inlocuit toata suita Microsoft cu aplicatiile built in, gratuite, de pe Mac; nu fac operatii extrem de complexe in tabele sa imi lipseasca excel.

Incompatibilitati am gasit doar la mouse, unde butoanele aditionale pe langa click stanga si dreapta nu merg in safari. Exista aplicatie third party care rezolva asta (un laitmotiv asta; pentru orice nemultumire ai, o sa gasesti o aplicatie third party). In rest nu am avut probleme, castile si dualsense merg la fel, la Android ma conectez prin cablu la fel ca pe Windows, nu e mare filosofie.

Quote Originally Posted by codpin View Post
In principiu cred ca as putea sa ma descurc fara masini virtuale. Oricum as pastra macar un laptop pe Windows pentru semnatura digitala si alte mici chestii din astea de obicei legate de conta sau declaratii. Dar asta nu ar fi o problema.
Nu fac editare deci nu as putea sa iti raspund punctual, dar sigur gasești informatii despre asta, e plin de oameni care editeaza pe Macs.