Single post: Clubul PlayStation 5 Pro
-
Senior Member

Originally Posted by
AkF
Problema este prețul. 4600 lei pentru o consola
N-as spune ca pretul este problema celor de la SONY. In conditiile in care se dau 90 de milioane pe telefoane, 100 de milioane de placi video, 500 de RON pe o pereche de adidasi si nu mai spun ca din Carrefour nu mai poti sa pleci fara sa decartezi 400-500 RON cu care nu cumperi nimic.
Principala problema a celor de la SONY cred ca este lipsa jocurilor. N-ai cum sa vii sa-mi ceri 1000 de euro pe o consola pe care imi prezinti Silent Hill 2 si Spiderman.
Daca veneau day one cu PS5 Pro cu un Killzone 4, un Uncharted 5, etc, nu cred ca se mai punea problema pretului.
Din contra, as fi dispus sa platesc si 6000 RON pentru un PlayStation 6 care sa vina cu 2-3 exclusive AAA si sa ruleze in sfarsit tot si toate in 4K@60 cu RTX. Cred ca PS5 Pro este doar un simplu prerequisite pentru o baza solida a viitoarei console. Doar timpul va confirma asta.

Originally Posted by
AkF
Prețul. 2500 lei este justificat pentru calitatea și convenabilitatea oferite la banii respectivi.
Aici as ridica un red flag. See... noi vrem totul daca se poate cat mai ieftin, ne plangem ca merge doar in 30fps dar totusi vrem sa nu depaseasca pretul unui telefon entry level de la Samsung. Este totusi un device de care te folosesti intens timp de 4-5-6 ani.
Nu cred ca asta este solutia, cei de la SONY sunt niste rechini ordinari ca si toti ceilalti, limitarea pretului la 2500 RON nu este o cale spre progres, n-au ce sa-ti ofere de banii aia, pentru ca ei trebuie sa castige. Daca vrem performanta si jocuri care sa arate si sa ruleze bine pe console, nu avem cum sa luam pretul ala mic ca referinta. N-are ce sa-ti puna in pachet de 2500 de RON si sa ramana competitivi ca performanta.

Originally Posted by
AkF
Sony nu mai oferă exclusivitate de mult timp, hardware sau software.
Faptul ca un joc 'exclusiv' de la SONY vine si pe PC dupa 2 ani, asta nu-l face multiplatform. Eu nu stiu daca mai traiesc inca 2 ani, sub nici o forma nu ma voi uita la Ghost of Yotei sau la GTA6 lung pana cand vor veni pe PC. A, daca se va schimba treaba asta si vor iesi day one si pe PC (e.g. STALKER 2), atunci iti dau perfecta dreptate, exclusivele au murit definitiv.

Originally Posted by
Teo
Absolut tot a fost plug and play, toate librăriile sunt aranjate ordonat, totul este ca pe consolă, instalezi jocul și dai play.
Teo, da si nu in acelasi timp. Tot iti face pop un antivirus cand vrea el ca ai uitat sa-l inchizi, tot ma voi duce cu gandul ca la un simplu Alt-Tab ma asteapta seful cu facaletul pe acelasi ecran. Insa, trebuie sa recunosc ca este doar o optiune personala, nu sunt eu nimeni in lume important sa pretind ca detin adevarul absolut.

Originally Posted by
Teo
Când pe PS5/XSX ai AW2 care abia rulează în 30fps cu detalii low-medium și fără RTX
Mie mi s-a parut ca arata incredibil de bine pe XSX, nu cred ca este pe low-medium, iar pe PS5 Pro inteleg ca are si RTX. Inca o data, nu poti sa-l compari cu un PC cu 4090 de care spui tu si care costa 200 de milioane cu toate componentele, e ca si cum as compara eu versiunea de XSX/PS5 cu un PC cu Pentium 4 si GeForce 4MX, nimeni nu ma poate convinge ca merita sa dau un avans de apartament pentru acea diferenta grafica.
In concluzie, eu nu fac defend nici la PS5 Pro si nici astora de la SONY, dovada a faptului ca nu consider PS5 Pro un boom este ca n-am cumparat inca unul, dar nici nu mi se pare appropriate sa aud mai des in review-uri de 4070 decat de consola in sine.
Ca la unii dintre voi a facut click trecerea pe PC, fair enough, la mine nu se va intampla niciodata asta. Pe PC muncesc, pe consola ma joc, la mine este o delimitare extrem de clara. Consola este un device dedicat pentru gaming, PC-ul este un device pe care pot face si gaming.
La mine PC-ul in 2024 este ceva care trebuie sa fie cat mai slim, cat mai silentios, ceva care face boot in 4 secunde si pe care pot sa-l iau cu mine sa-mi continui proiectul din Starbucks daca am nevoie, sau din tren. Nu o butelie de 15kg care pentru mine tot o butelie ramane, indiferent ce carcasa stylish aleg, in care sa umblu an de an printre fire ca sa nu ramana in urma...
Nu spun ca este universal valabil, insa incerc sa descriu conceptia unei comunitati (ca nu sunt eu singurul) pentru care PC-ul nu poate reprezenta niciodata o alternativa pentru gaming, asa cum unii nu concep sa se deplaseze cu bicicleta. E un blocaj in creier, I know...
Daca trebuie sa renunt la niste poligoane in plus pentru a-mi pastra ordine in viata, sunt dispus sa fac asta, dar e strict o alegere personala.