Single post: Clubul PlayStation 5 Pro
-
Admin

Originally Posted by
sexbobomb91
Arata-mi te rog un breakdown care demonstreaza profitul imens care-l face Sony din PS5 si PS5 Pro.
Uite aici unul pentru PS5 care zice "Ultimately, the significant components of PS5 alone can cost between $600 and $1000."
Cred ca te-ai incalzit cam tare in discutia asta, de nici nu ai observat ca eu m-am referit la diferenta "imensa" intre Sony si Apple/Nvidia, in sensul ca Sony o cam freaca la evolutia unei console, in timp ce respectivii cheltuiesc anual in R&D mai mult decat castiga Sony in total. Eu nu ma simt obligat sa-ti fac tie vreun "breakdown" (nu sunt avocatul nimanui) iar Sony nu trebuie sa faca profit imens din consola in sine, la ce preturi mari are la jocuri si servicii. Si daca tot iti place sa compari mere cu pere, un produs Apple pot sa-l iau, sa nu mai bag un leu in el si totusi sa-l folosesc fara probleme, in scopul pentru care a fost cumparat. Tu consola, dupa ce o iei, fara a cumpara jocuri, ce faci cu ea? O tii ca bibelou?

Originally Posted by
sexbobomb91
Pentru Apple marja de profit e mult mai mare din hardware si de asemenea fac profit imens din software. De la ei de ce nu ne asteptam sa subventioneze fiecare telefon?

... dar Apple tot face profit mult mai mare din telefoane, si acolo nu se plange nimeni

.
Se pare ca ai tu o problema cu Apple, dar comparatia devine din ce in ce mai irelevanta. Si da gresesti, pentru ca lumea se plange de preturile celor de la Apple. Doar ca are alternative, isi poate cumpara ceva mult mai ieftin care face acelasi lucru (sau pe-acolo). Pe cand Sony se bazeaza pe exclusivitati si stie ca daca vrei jocurile lor, nu ai alternative. Sau, astepti 2-3 ani si vei avea alternativa pe PC. Problema e ca nu prea le pasa, arunca orice pe piata, stiind ca lumea va cumpara oricum (fix datorita acelor exclusivitati). Oricum, sa inteleg ca daca PS5 Pro ar fi venit cu GPU cu 100% mai puternic (in loc de 45%), cu CPU cu 50% mai rapid si 8GB GDDR6 extra in loc de 2GB DDR5 (ca sa mearga naibii GTA-ul ala calumea), pe tine te-ar fi deranjat rau, sau cum?

Originally Posted by
sexbobomb91
Espiritus, nu mi-ai aratat un device cu o marja de profit de 10%.
Xiaomi se stie ca merge de mult cu 10% profit la produsele sale, de aceea si preturile foarte bune.