Single post: Clubul PlayStation 5 Pro
-
Member

Originally Posted by
Espiritus
Thanks, apreciez efortul. Din pacate (si chiar zic din pacate, ca as renunta oricand la saracia asta de playstation daca as avea raport calitate pret mai bun) nici daca excluzi bluray-ul (inutil) si mouse&keyboard (majoritatea avem deja), nu e in bugetul PS5 Pro. Si asta doar pentru calitate asemanatoare, nici de cum magnifica, asa cum zicea colegul initial.
Calculele de la final sunt deplasate, se vede ca nu te-ai jucat niciodata pe sărmăneală. Subscriptie PSN 0 lei pentru mine, nu ma joc online, iar jocurile singleplayer le cumpar si vand pe OLX. Daca vinzi si cu 20 de lei sub pretul cu care l-ai cumparat vine omul direct la tine acasa, si 5 minute sa te intalnesti cu un strain pentru nu e capat de lume - doar nu suntem asa lenesi cum se zicea pe pagina anterioara. Cand eram student sarman in facultate vindeam de cele mai multe ori pe profit jocurile, daca vrei sa calculam la sange scade 300 de lei pe an din pretul consolei, cat profit faceam eu dupa ce ma jucam.

Presupun că iți cumperi jocurile fizic, așadar ai nevoie de blu-ray. Ok, 4600 lei este într-adevăr sub prețul unui PC. Dar diferența este departe de ce era acum câțiva ani. Circa 100e. Dar este o diferență. Asta dacă luăm componentele selectate de mine, dar mai poți scădea dacă te interesează performanța pură, pe lângă promoții, tot cred că ajungi la un preț asemănător.
Legat de jocurile la mâna a doua, este o situație cu două tăișuri. Și eu făceam treaba asta încă din liceu, nu mă pot lăuda că am obținut profit, în schimb. Felicitări!
Este o situație la care nu știu câtă lume se mai înhamă. Pe PC, dacă preferi jocurile fizice, decizi să le păstrezi, le poți rula și peste 20 de ani pe un PC cu unitate optică la rezoluția din prezent. Chiar am jucat HOMMV în rezoluție 4K anul acesta și arată remarcabil după atâția ani. Era de pe Steam, nu fizic, același joc, cu același ultim patch lansat acum extrem de mulți ani, a rulat perfect. Pe console trebuie să te rogi la al de sus sa fie compatibile cu ultima consolă și nu știi cum se comportă și cum arată fără remasterizare, eventual să-l mai platești încă o dată la preț întreg.
Așadar situațiile nu se pupă exact. Dar, având în vedere locul în care trăim, presupunând că este România, dacă ești dispus să faci asta și cu toate implicațiile de rigoare, da, poti salva o cantitate semnificativă de bani. Pe PC știm cu toții de ce este mai problematica piața de mâna a doua, dar mă îndoiesc că nu poți găsi pe absolut nimeni cu care să faci schimb sau căruia să-i vinzi un joc, așa că argumentul nu se aplică în totalitate, poți spune că este mai la îndemână pe PS decât pe PC să faci chestia asta, dar nu exclusiv.