De bine de rau, pe PS5 Pro vor mai rula jocuri si peste 10 ani, in Low Details si optimizare proasta, dar va reprezenta in continuare o optiune valida pentru cei putin pretentiosi, asa cum este PS4 vanila astazi, la 10 ani de la lansare.
De bine de rau in 10 ani unii dintre noi vor avea sute de jocuri de PS5 si vor arata bine si peste un deceniu. In 10 ani va fi PS6 insa se vor mai lansa jocuri si pe PS5. Am avut si eu diverse desktop-uri, in ultimul din 2014 am avut 980TI de la EVGA, GTA V nu rula in 30 fps-uri cu toate detaliile la maxim la 1440P la acea vreme. Mereu va fi "gaselnita" asta pe PC. Mereu va iesi ceva nou cu o performanta de ~ 15 % mai buna si o carca de bani in plus. Vinde placa veche, pune diferenta si ia-o pe cea noua si tot asa la doi ani.... Poate chiar in fiecare an pentru cei obsedati.
Noroc ca le-a scazut pretul la placi video ca in urma cu 3 ani era nebunia bitcoinului (a doua oara).

PS5 e ergonomic, plug & play, la pc nu e chiar asa.... sa o zicem pe aia buna. Nu poti sa alegi componente similare cu ce are PS5 PRO, trebuie sa fie cel putin cu 50% mai puternic totul, de ce asta? Pentru faptul ca ai Windows, tot soiul de chestii ce ruleaza in "background", la PS5 e alta arhitectura, alt sistem de operare, multe sunt diferite, DEDICAT PENTRU JOCURI. Mi-ar place sa am de toate, insa nu sunt bani si pentru un PC MasterRace, Xbx, Switch si tot soiul de accesorii de top. Eu am ales Playstation din iarna lui 2003 si fata de desktop cele mai faine amintiri cu consolele le am. Jocuri deosebite pe PC pentru mine au fost Orange Box de la Valve , in speta Team Fortress 2 in care am avut mii de ore, Stalker desi mi-am luat si disc original (Shadow of Chernobyl) si tot ma arunca pe desktop cand avea jocul chef (mai ales in era Windows Vista cand jocurile nu rulau prea bine in acel OS) + StarCraft si Diablo 2,3.

Exemplu fain: de fiecare data cand a iesit GTA, eu si altii il jucam pe PS, multi asteptau sa iasa piratat. Singurele exceptii a fost cu cele doua dlc-uri pentru GTA IV, care au stat vreo 6 luni bune exclusiv PC/XBX (Microsoft platind milioane de $ la Rockstar pentru acest privilegiu).
Insa pentru GTA VI cum va fi, cate luni va fi exclusiv pentru PS5?

Lasand "hate-ul" la o parte, multi dintre noi au vrut un PS5 mai puternic, ma asteptam la un pret ridicat, nu la 800 de euro si fara unitate optica ce-i drept insa nu ma va impiedica pe mine si pe altii sa-si ia una. Eu am un caz fericit, am doua PS5-uri, vand unul cu 1500 lei si-mi convine sa dau 160 eur/luna la Amazon timp de 5 luni. Cand ai sute de titluri retail si vrei sa le pastrezi, trebuie sa ai si console cu unitati optice.

Singurul avantaj major care il are desktopul este mouse-ul si tastatura. Astea doua periferice in FPS-uri si strategii sunt perfecte. O sa-mi iau in urmatoarele luni, Empire of the Ants si voi vedea cat de bun e gameplay-ul la o strategie pe PS5 folosind controlerul. Eu nu insist ca cineva sa-si cumpere o consola sau un PC. E alegerea fiecaruia, eu doar imi exprim parerea mai ales ca am avut desktop de gaming cat si console. Insa daca vrei un echipament doar pentru jocuri, PS5 PRO nu are rival ( te-ai dus la Altex ai luat consola, ai venit acasa, ai conectat-o la tv/internet, descarci BlackMith Wukong, te joci in vreo 2-3 ore).

De asemenea toate consolele mereu au fost un factor de entertaiment. Cand ai invitati, copii, prieteni e mult mai usor sa iei niste controlere si sa incingeti un Tekken, MK, etc pe tv-ul din sufragerie.