Single post: Clubul PlayStation 5 Pro
-
Member
Imi pare rau ca tot nu s-a inteles ce am vrut sa zic, si se continua aceleasi contrargumente si discutii contradictorii folosite anterior postarii mele.
Nu am jignit pe nimeni, si nu am facut vreo referire personala.
Argumentele enumarate de voi in favoarea PS5 PRO s-au incadrat in cele 3 puncte enumerate de mine (pe care le inteleg perfect si au sens), iar multe altele cad prin simpla logica.
@Xander RO, nu am jignit pe nimeni cand am spus ca sunt atehnici, fac referire strict la domeniul PC, poti fi om supradodat in alte domenii, nu trebuie sa te pricepi si la PC-uri, nu generaliza, si intelege sensul contextual, nu-l intoarce pe dos.
Acel "disclaimer" la care te referi isi are rostul tocmai pentru a arata ca vin din lumea consolelor, nu am coborat din PCMR sa rad de consolisti.
In continuare consider ca PS5 este o consola foarte buna in ceea ce face, dar PS5 PRO nu isi are rostul pentru banii pe care ii cere.

Originally Posted by
Xander RO
In concluzie, iti respect parerea dar da-mi voie sa o am si eu pe a mea. Am rugamintea doar sa nu ne mai jignesti. Vad ca ne-ai luat la pix si pe threadul de PC unde anuntai cu mandrie ca astepti un 5090, ca tu ne-ai explicat cum sta treaba dar noi prosti (si saraci), nu ascultam.
Te rugam sa ne ierti ca noi nu o sa ne luam 5090, eu personal am ales sa dau suma aia avans la o garsoniera pe care vreau sa o bag la vara in regim de Airbnb si o sa ma joc in continuare pe consola, fara sa devin toxic prin a face referire la capacitatea intelectuala a oamenilor si sa poluez toate threadurile de PC existente pe forumul console games!
Deasemenea, nu inteleg rant-ul de mai sus, este total in afara subiectului, cum de altfel este si informatia non-necesara despre ce faci tu cu banii tai in detrimentul unui RTX5090. Nu are absolut nici o relevanta informatia, te rog sa ramai on-topic si nu crea un conflict imaginar.
Discutia este despre PS5 PRO si un sistem PC MULT superior ca GPU si CPU, la o suma apropiata de bani, mai ales pentru cei are detin deja un Base PS5, printre care ma enumar si eu.
Discutia este despre cei care in loc sa:
1. Ramana la Base PS5, sau,
2. Vanda Base PS5 si sa puna banii obtinuti+ cei 4000/4600 intr-un PC,
prefera sa cumpere acelasi lucru, cand exista alternativa MULT mai buna.
Exclusivitatile "timed" Sony vin din ce in ce mai repede pe "butelie" cum ii zici tu. In acest moment s-a ajuns la 1 an maxim.
Pana si Xbox vine pe PS, exclusives war is over.
Pentru tot ce este in urma, avem deja PS4/PS4 PRO/PS5, ca suntem pe consolegames.ro
Iar eu, chiar si pe consola am preferat sa astept pentru "Director's Cut / Complete Edition" pentru ca si daca as avea tot timpul din lume, tot nu as putea sa ma joc orice la lansare, plus ca prefer sa astept pret mai mic, patchurile si DLC-urile aferente, in loc sa ma arunc day one intr-un joc AAA.
Iar daca tot arde sa joc o exclusivitate "timed", exista Base PS5, care, repet, este o consola exceptionala pentru pretul sau.
Incerc sa reformulez si sper ca e mai clar de data asta.
16.7 TFLOPs (PS5 PRO)
29.15 TFLOPS (RTX 4070)
22.06 TFLOPS (RTX 4060ti)
PS5 PRO nu este o cutie magica care scoate mai multa performanta din mai putini TFLOPS prin magie.
Este matematica pura. Jocul pe consola este scalat in jos suficient de mult incat sa atinga targetul ales de developeri in limitele HW.
Din pacate, pe langa GPU, CPU-ul din PS5/PS5 PRO este incredibil de lent, din acest motiv jocurile CPU heavy tot nu ating 60fps pe PRO, cum de altfel nu vedem nici efecte mai heavy de RT, pentru ca au nevoie de CPU power.
@Espiritus, ai postat un link cu Ratchet & Clank drept contra-argument, unde jocul era in 4K DLSS Quality, cu toate setarile PC pe high, mult peste PS5 settings. Nu are absolut nici o relevanta. Iti recomand DF de exemplu, unde ai PS5 equivalent PC settings la multe game reviews, si ai sa vezi realitatea. S-au facut nenumarate comparatii de genul asta de ani de zile.
Daca setezi PS5/PRO equivalent settings pe PC, si cu tehnologia pe care o ai la dispozitie, plus CPU headroom, treci lejer de 60-100 fps in multe titluri, urci detaliile, ai frame-gen, DLSS, etc. Repet, este doar matematica, tu poti scala jocul cum vrei in hardware-ul disponibil.
Iar un prebuilt de ~5000 lei, cum s-a mai discutat, iti ofera n avantaje in a scala jocul mai sus decat o face PS5 PRO.

Originally Posted by
Espiritus Un PC care sa redea jocuri la fel ca PS5 Pro e mult mai scump decat un PS5 Pro. Nu stiu de unde a venit colegul cu iluzia asta ca in aceiasi bani iti iei PC "mult mai bun". Poate gresesc eu, si astept un link cu o configurare de PC care sa imi demonstreze ca gresesc, promit ca il cumpar pe loc si imi donez consola.
Un PC care sa redea jocuri la fel ca PS5 PRO, este mai ieftin decat un PS5 PRO.
In schimb, un PC prebuilt mult mai bun decat PS5 PRO este in pretul de aproximativ ~5000 lei.
Te rog sa citesti ce am scris putin mai sus.

Originally Posted by
Xander RO Apoi, e bine ca n-ai uitat de subscriptia la PSN, dar pe PC bagam filelist sau cum/ce ne jucam? Nu ma pricep, nu am, dar banuiesc ca nici acolo serviciile si jocurile nu sunt gratis, nu? Dar cu libraria de 68 de jocuri din PS environment ce fac, le cumpar din nou pe PC?
Esti sustinator feroce de PS5 PRO, dar recunosti ca nu te pricepi la distributia digitala pe PC. Mi-as dori sa fim cu totii informati despre ambele tabere, pentru a putea expune argumente valide.
Libraria de 68 jocuri digitale iti ramane acolo,, ai Base PS5 deja, le poti accesa oricand. Nu pleaca nicaieri cat timp Sony decide sa tina PS Store sus (mai multe detalii despre licentele pe care le "detii", afli in EULA/Disclaimer).
Pentru mine libraria aia inseamna jocuri blocate intr-un singur ecosistem, nu le poti vinde/oferi nimanui.
La fel cum directivele UE au pus Apple cu al sau monopol Apple Store la punct, sper ca o va face si cu PS Store.

Originally Posted by
Xander RO exista multi oameni (printre care si eu) care se simt mai confortabil pe consola, that's it, simple as that. Nu vreau sa vad fire, placi, draci, drivere, taste multe, le vad deja 10 ore/zi la munca.
Multumesc pentru confirmarea ca te alfi in cele 3 puncte enumerate de mine pentru care PS5 PRO mai are sens.
Mi-ar fi placut sa intelegi toata postarea, in loc sa raspunzi cu o tirada rautacioasa, neargumentata si off-topic.

Originally Posted by
Xander RO Degeaba socotim aici ca niste copii din aia +255/-145, cine are si vrea sa dea 250 de milioane pe un PC este eroul meu, dar la fel de bine trebuie intelesi si oamenii care au si vor sa dea 40-45-whatever the F milioane pe PlayStation 5 Pro pentru ca acolo se simt ei mai bine, nu judecati si trasi de urechi ca sunt lipsiti de inteligenta.
Cine a vorbit de PC-uri de 250 milioane? Discutia era despre un PC net superior in suma de ~5000 lei, si avantajele cu care vine.
- 60fps minim garantat in orice joc (lucru pe care tu il cauti cu ardoare la PS5 PRO), cu setari si calitate a imaginii superioare unui PS5 PRO
- Nu mai esti limitat la PS Store
Sony omoara physical media, renunta la disc drive, si practica preturi chiar si duble pe digital fata de disc; nu ai absolut nici un control, esti un consumer caruia i se ia orice drept la alegere. Pe PC ai usurinta de a cumpara jocuri la preturi derizorii, chiar si fara DRM (GOG), chiar si la bundle-uri aproape gratis (Humble Bundle).
- Free multiplayer, Game Pass Ultimate sau alte subscriptii cu value mult mai bun
- Nu te opreste nimeni sa conectezi un controller DS/Xbox la PC si ai Steam Big Picture sau alte front-end-uri ca sa ai experienta "de pe canapea" ca la consola
- iti poti emula toata libraria de PS1,PS2,PS3, ti le faci tu Remastered/Remake 4K60 cand doresti.

Originally Posted by
Xander RO Also, care 6 ani? In 6 ani pe PC-ul ala o sa mai rulezi doar Paint si Excel, poti sa-i pui si Voodoo Banshee ca tot aia e...
De bine de rau, pe PS5 Pro vor mai rula jocuri si peste 10 ani, in Low Details si optimizare proasta, dar va reprezenta in continuare o optiune valida pentru cei putin pretentiosi, asa cum este PS4 vanila astazi, la 10 ani de la lansare.
In 6 ani, un PC cu 30 TFLOPS tot 30 TFLOPS va avea.
In 6 ani, un PS5 PRO Cu 16 TFLOPS, tot 16 TFLOPS va avea.
Nu se schimba absolut nimic, aceeasi scalare a engine-ului se aplica si la jocurile lansate peste 6 ani.
Te rog sa contra-argumentezi logic si obiectiv.
Base PS5 cu disc a fost si este o consola misto, si cea mai ieftina solutie de a rula jocurile actuale.
PS4 PRO a inlocuit PS4 la acelasi pret de lansare, a avut din nou sens.
Dar eu, consolist cu o librarie imensa de jocuri fizice, sa cumpar un PS5 PRO fara disc, sa mai dau 600 lei pe disc, si sa vad ca la final consola nu mai este 2500-2700 lei, ci 4600, care o duce in teritoriul PC-ului mult mai bun, coroborat cu lipsa de jocuri 1st party exclusive, cu moartea physical media, cu tot circul PS5 PRO patches, cu preturile nesimtite de pe PS STORE, toate astea doar pentru ca sunt "COMOD", si imi plac 30fps low-settings, trofeele si libraria digitala, imi place sa dau din ce in ce mai multi bani pe PS+, imi place sa stau la mila devs pt PRO patch, inseamna ca am pierdut orice urma de ratiune. Si ma refer la mine, sa nu mai existe interpreteri de alt fel.
Cele 3 argumente pentru enumerate anterior pentru cei care inca vor PS5 PRO, raman in picioare si au sens pentru cei care se regasesc in ele.
EDIT: Revin cu o completare.
Mi se pare incredibil ca multi s-au simtit jigniti de postarea mea.
Recunosc tonul mai acid, dar a fost folosit doar pentru a releva repulsia mea fata de Sony-ul actual, nu fata de alte persoane.
Scopul meu era sa informez obiectiv, astfel incat sa ne putem bucura cat mai multi de jocurile preferate in conditii mai bune atat ca fps/calitate/rezolutie cat si ca costuri overall, ca la final sa luam decizia cea mai buna, dupa ce analizam toate avantajele si dezavantajele.
Din pacate cativa ati receptionat personal, si ati raspuns si mai personal, fara pic de obiectivism.