Quote Originally Posted by Srachi View Post
eu vroiam doar sa evidentiez ca deja consolele au ajuns cam scumpe si ele dar ce te face bucuros te face si nu are pret lucrul asta. Totusi consolele erau mult mai accesibile pt mai toata lumea
Sa nu exageram, zic:
  • PS2-ul a fost la lansare 299$. In banii de azi ar fi 548$.
  • PS3-ul varianta cea mai ieftina (cu 20GB) era 499$. Ar veni 781$ in banii de azi.
  • PS3-ul cu 60GB era 599$. Ar veni 937$ in banii de azi!!!
  • PS4 lansat la 399$ ar fi 540$ azi.
  • PS5 lansat la 499$, azi ar insemna 608$.
  • PS5 Pro a fost lansat these days la 699$.
Deci daca luam in calcul inflatia, PS5 Pro nu ar fi chiar asa de grav cum vad unii lucrurile. Mai ales daca luam in calcul ce salarii aveam atunci (ia vedeti cat castigati in 2006, de curiozitate), si ce salarii avem acum (cel putin la cei care inca mai rezistam pe piata muncii). 90$ mai mult decat PS5-ul nu e deloc rau. Cred ca oe vremea lui PS3 ne-am furat-o cel mai rau.

Beleaua mai mare (din punctul meu de vedere), este ceea ce se intampla cu Europa. Pe vremuri, Sony venea si lansa o consola la 399$, 399€, 399£. Azi, avem PS5 Pro la 699$, dar 799€. A crescut asa mult dolarul fata de euro si nu stiam eu? Sau deja a inceput sa se puna "taxa pentru europeni" (de care tot vorbeste Trump de o gramada de vreme)?

Also, daca ar fi existat un sistem de buyback, ar fi fost genial. Eu am o consola PS5 pe care o consider "ca noua". As fi preferat sa platesc un... 200$ sa zicem pt. un upgrade. Altfel va trebui sa o vand mai pe nimic, si sa platesc 500$ diferenta. Aici nu stiu daca mai merita.