Single post: STALKER 2: Heart of Chornobyl
-
Why so serious ?
Cu cat joc mai mult, cu atat imi place mai mult dar cu atat observ mai multe lipsuri pe care mi-as fi dorit sa le implementeze si care nu ar fi afectat in vreun fel ideea jocului.
Ma refer la slide cand alergi si dai sa te pui pe vine/bagi in cover. Sau chiar o optiune de culcat pe burta, in care sa nu fi vazut in vegetatia aia deasa.
Iar asta mi se pare o problema foarte mare - faptul ca tu esti vazut si noaptea, in bezna, prin vegetatie (nu mai zic de pereti, dar aia probabil se va rezolva in viitorul apropiat), dar eu si daca ma uit super atent cu sniper, nu-i vad.
Iar asta se aplica si animalelor/monstrilor. Ma ataca haitele alea de caini noaptea in padure, in bezna totala si vegetatie pana la gat, de cred ca am murit ieri de vreo 15 ori, incercand sa omor o haita asa.
O alta chestie care ma enerveaza este legata de armele celor pe care-i omor. Ei trag in mine ca disperatii, deci armele functioneaza, dar cum ii omor si vreau sa fac loot, arma aia e cu rosu, defecta complet.
Iar astfel de arme sunt inutile - nu se pot vinde sau desface pentru piese sau orice altceva. Ca sa le vinzi, trebuie sa le repari, iar reparatia e fff scumpa - efectiv abea reusesc sa fac bani, dupa un drum de genu asta, ca sa-mi pot repara propriul echipament.
Gasisem un sniper foarte bun, pentru care reparatia ma costa 14k credits, iar eu reusesc sa strang items de vanzare, la un run, de ~2-3-5k credits.
E destul de broken economia asta. Cam la fel cu "ghiozdanul" in care nu prea putem cara lucruri.
Inteleg, vrei sa ma faci sa lootez si sa vand, dar da-mi oportunitatea sa pot cara chestii, nu sa fac drumuri de 1-2km, cu viteza melcului, ferindu-ma si de inamici, cand nici nu pot sa sar. Iar daca atingem un anumit prag de carat, efectiv nu te mai poti misca, nu ca te misti si mai incet...
Also...un strife/dodge? Ferit de chestii? 
Tot legat de cei pe care-i omoram - inteleg ca nu vor sa adauge ceva de marking, ca sa nu o dea in Ubisoft games - dar mi s-a intamplat de multe ori sa omor oameni si sa nu reusesc sa-i mai gasesc in vegetatia aia, deci am irosit gloantele aiurea. Also, de ce monstrii nu ofera nimic cand ii omori? Macar un colt sau o gheara la fiecare 5-10-15...
La fel si legat de partea de loot din incaperi - ar trebui sa putem marca, daca alegem noi asta, sa ni le highlighteze intr-un fel sau altul, nu sa bajbaim peste tot, mostly pe intuneric.
Si mi s-a intamplat sa mi se blocheze arma desi era in stare foarte buna, de peste 80% - presupun ca ceva bug, da am murit din cauza asta si nu e prea ok.
Jocul mi se pare fenomenal, atmosfera foarte misto, furtunile sunt excelent realizate, dar parca lumea aia imensa este putin prea goala dpdv inamici sau anomalii - efectiv nu este pericol la fiecare pas, iar asta cam rupe imersiunea.