http://cursdeguvernare.ro/cristian-g...e498ea-1290809

Lasand glumele la o parte dintre doua rele va trebui sa alegem raul mai mic. Vestul a facut mai multe pentru tara noastra fata de Est. Din pacate eu revin in tara pe 11 Decembrie, cea mai apropiata sectie de votare pentru mine este fie Frankfurt sau Stuttgart, ambele la 150 de km si ma costa peste 100 de eur deplasarea (dus-intors), pierd o zi pentru votare. Lasconi trebuie sa iasa presedinte. Suntem satui, dezgustati ce se intampla cu politica la noi in tara insa nu putem fi indiferenti. Mereu poate fi mai rau decat conditiile actuale.
Nu e posibil ca saptamana trecuta sa ai o cota de 5-6 % la alegeri ca si candidat si in primul tur sa scoti 23%. Ceva e putred

Poate unii de aici nu stiu, nu le pasa, insa pentru noi Romanii, de-a lungul istoriei nu Turcul a fost inamicul public nr.1, cu el am putut discuta. Cu rusul nu poti discuta, EL IA (considera ca i se cuvine - in ultimii 200 de ani ne-au invadat de peste 10 ori si ne-au luat teritorii). Mie mi-a povestit bunicul meu, nascut in Cernauti (pe vremea aia, Bucovina de nord era teritoriu romanesc) in 1940 dupa pactul germanilor cu rusii in a imparti Europa intre ei, majoritatea romanilor voiau sa plece din Bucovina de N/ Herta, sa vina in tara si rusii nu ii lasau, fie te deportau in Siberia, fie te omorau; bunica-miu, adolescent fiind ulterior a reusit sa vina in Bucuresti cu un corp de armata rusesc, ce a ramas vreme de ani buni in capitala (pana pe la mijlocul anilor '50 - blocurile cu 3-4 etaje cu gradina interioara din cartierul Vatra Luminoasa pentru comandamentul armatei rusesti au fost construite). E foarte trist ca multi dintre noi, generatia anilor '80 si mai tanara nu cunoastem istoria moderna a tarii, insa avem posibilitatea de a ne informa pertinent din mai multe surse. In momentul de fata cum Ucraina primeste ajutor din vest nu cred ca vom mai fi "izolati" si nimeni nu va ma interveni pentru noi in cazul declansarii unui conflict pe teritoriul tarii noastre. Pana la urma suntem in NATO.

Am scris aceasta "epistola" pentru ca multi dintre bunicii nostri au suferit enorm, vieti distruse, averi pierdute, datorita invaziei rusesti (nu exista termen de comparatie intre armata germana prezenta in Romania in al Doilea Razboi Mondial fata de cea rusa). Suntem ceea ce suntem astazi, mentalitatea pe care o avem se datoreaza celor 50 de ani de comunism (generatia anilor '40,50,60 au crescut direct sub comunism, n-ai ce sa le ceri, au o anumita filozofie de viata si din pacate majoritatea batranilor care sunt inca in viata in Romania nu sunt educati, nu sunt modele de urmat). De aceea consider ca nu trebuie sa fim PRO-RUSI!

Acum sunt altfel vremurile, nu ne ocupa rusii tara insa este posibil ca anumite relatii comerciale sa aiba de suferit ca urmare imediata printre alte riscuri.