Single post: Politica - tichie de margaritar
-
03-12-2024 18:56 #1273 SP
Member
Din pacate, asta este problema. Viziunile diferite in ceea ce priveste “nivelul de trai”.
Faptul ca iti permiti sa mananci toate porcariile care ju mai au calitatea de odinioara, sau ca-ti poti lua in rate, nu inseamna ca a crescut nivelul de trai. Cel putin nu asa vad eu lucrurile.
Cifrele au crescut, intr-adevar, dar ai calitatea a scazut exponential. Totodata, repet, faptul ca ne permitem mai mult “printr-un sistem de camata legal”, nu inseamna ca o ducem mai bine. O duci mai bine in momentul in care iti poti permite orice (in limitele bunului simt), fara sa stai cu stres la final de luna ca ai de platit XXX rata la banci.
Cat despre ce a fost inainte de 90 (si aici spun din start ca nu a fost totul roz). Dar tot ce vedeti in jurul vostru acum, a fost facut atunci. De atunci, nu s-a mai facut nimic.
Cat despre industrializare si ca era falimentar modelul. Nu stiu ce sa zic, din pacate, nu putem proba au ba.
Ideea este ca nu se vrea ca noi sa ne dezvoltam indistria si/sau agricultura. Astea doua s-au distrus sistematic din 90 incoace. Explicatia este simpla: trebuia sa fim transformati intr-o societate de consum, sa devenim dependenti de pietele de afara si usor usor sa ne pierdem automomia. Acum, suntem in punctul in care nu mai putem functiona far ajutorul “iubitei Europe”. Nu putem ridica capul din pamant pentru ca daca se opreste robinetul, murim de foame, nu ne putem autosustine.
Dar nimeni nu vede astea si toate astea, s-au facut cu largul concurs al celor care ne-au condus ani de zile si al nostru, cei care i-am pis in functiile de decizie.
Iar cine nu vede asta.. well.. felicitari.