Eu nu am avut PS1, dar am putut închiria PS1 și am putut juca multe. Apoi am fost PC gamer pentru mulți ani. Prin 2013 am primit PS3 de la sora mea și m-a prins nebunia consolelor. Am cumpărat anul trecut un PS2, tocmai pentru că nu am avut vreodată. Am de gând să cumpăr și un PSOne, cum i se spune acum, chiar dacă pot emula toate jocurile de PS1 pe hardware foarte ieftin. Dar mai întâi îmi trebuie un dispozitiv gen RetroTink 4K, pentru a putea conecta consolele vechi la ecranele noi.

Nu vom mai vedea exclusivități de acum, tot ce există pe PlayStation va exista și pe PC, chiar dacă la o anumită distanță de timp. Însă generația de acum a PlayStation, adică PS5 s-a bazat mult pe jocurile existente de pe vremea PS4. Asta e sabia cu două tăișuri a backwards compatibility. Putem face ușor rost de jocuri existente și le putem juca pe generația curentă la rezoluție mai mare, mai multe frame-uri, sau cu upscaling dat de AI, dacă nu există remaster.

Așa cum am mai spus, îmi place ideea introdusă de această actualizare. Microsoft scotea console în ediție limitată la aniversările Xbox.