Single post: Indiana Jones and The Great Circle
-
Why so serious ?
Eu centrez, eu dau cu capul. Nu pare ca joaca nimeni...
Anywho, l-am terminat aseara. Pe de o parte foarte bun, pe de o parte foarte prost. Finalul, de fapt batalia finala, este asa pe "old school", adica fff greu si frustrant, absolut gratuit.
Pe partea de puzzles si explorare de "tombs", este senzational. Avem puzzles care nu ne insulta inteligenta, avem puzzles de traversal foarte interesante, chiar daca unele sunt foarte frustrante din cauza camerei 1st person.
Pe partea de open world si world traversal, mi s-a parut foarte foarte prost si frustrant. Inamicii aia sunt 0, atat pe inteligenta, cat si scriptare. Partea de loot mi s-a parut foarte proasta, chiar daca iti sunt highlitghtate toate obiectele cu care poti interactiona.
Dar cel mai nasol mi s-a parut ca nu stiam unde e ok sa merg si unde nu - si nu doar pana gaseam harta si vedeam zonele rosii - dar si pe strazi, cand te vad si se alerteaza aia chiar daca nu esti in zona rosie.
Partea de combat, la fel, mi s-a parut cel mult mediocra - atat fist fighting-ul, cat si cu obiecte care, cumva, se stricau prea rapid - ca un exemplu, avem obiecte care au cate 5 puncte de durabilitate, dar un knock down iti ia 3 puncte din acele 5, deci cu 2 puncte, deja devine inutila.
Si avem 5 puncte de durabilitate la o bata de lemn - care e normal sa se rupa, dar si la un shotgun intors (deci de folosit pentru pocnit), care cumva se sfaramiteaza in maini dupa 2 lovituri.
Si nici macar armele de foc nu sunt prea satisfacatoare - desi am reusit sa fac 90% din joc fara sa folosesc o arma - iar acolo unde am folosit, am fost obligat de joc.
Hartile sunt interesante overall si arata foarte bine, chiar si pe XSX cu 60fps mode.
Probabil mai sunt multe de spus, dar overall, este un joc bun, care era mai bun, cel putin din perspectiva mea, daca era 3rd person si daca era mai liniar. Toata partea asta open mi se pare ca l-a stricat, ca a diluat foarte mult esenta aia care tine de explorarea catacombelor.
Iar povestea este destul de buna, tipica filmelor, cu elemente supranaturale, cu aventura si dialoguri interesante.
Si chiar daca Troy Baker a facut un rol bun, pot spune ca mi-a placut mult mai mult interpretarea lui Voss, "za big boss".