Single post: Clubul Nintendo Switch 2
-
Why so serious ?
Poate overall chiar peste series S pt ca are toata suita de "celelalte chestii" moderne, plus cipuri dedicate pt DLSS si un OS si mai eficient.
Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca pana si FSR este o solutie software care foloseste resurse din hardware-ul respectiv. Pe cand DLSS vine cu chipuri dedicate special pentru activitatea asta. Deci degreveaza CPU si GPU de un anumit procent folosit la asa ceva.
Eu, pe langa hardware oficial, voi astepta, spre exemplu, o comparatie directa intre RDR2 pe Switch, docked si handheld vs Series S pe un ecran 1080p.
Am un feeling ca pe Switch va merge si arata mai bine.
Oricum momentan sunt doar speculatii, dar nu se stie efectiv nimic. Sa vedem si rezolutia ecranului si decizia Nintendo - de ex, daca vine cu ecran 1080p, atunci ce vor face? 720p handheld si cu DLSS...iar docked, nativ 1080? Sa vedem cum se contureaza rezolutia, apoi setarile din jocuri si apoi vom vedea efectiv jocuri de care stim deja, care mergeau greu.
Iar teraflops nu au nicio relevanta daca nu stim si rezolutia. La teraflops daca te gandesti 4k, sure, poti zice ca e slab rau de tot, dar atata timp cat habar nu avem de nicio rezolutie.
Daca ruleaza 720p, pai atunci e mai puternic decat Steam Deck - plus toata suita de chestii mai noi si DLSS hardware si rulare nativa, fara emulare cum e la Deck - raw power in teraflops, handheld, e mai puternic decat Deck, plus DLSS si RT cores dedicati.
Chiar si cu 1080p display, cu DLSS ei pot rula sub 720p, depinde ce varianta de DLSS vor folosi.
Iar eu am jucat RDR2 pe Deck in 800p cu medium-high settings si locked 40fps fara probleme - deci mai bine decat am jucat pe One X sau se poate juca acum pe orice consola "high end" - pentru ca toate ruleaza cu rezolutie dinamica si cu 30fps.