Single post: Stellar Blade
-
Senior Member
L-am terminat dupa 30 de ore cu good ending.
Pros:- E printre putinele jocuri open world in care activitatile nu devin repetitive. Am fost foarte surprins sa vad cat de creativi au fost devii cu zecile de side quests, mini puzzles, colectibile ascunse, in cele 2 regiuni open world. Desi am explorat tot ce era de explorat, nu m-am plictisit de gameplay loop pana la final, ceea ce e foarte rar pentru mine.
- Combatul mi-a placut mai mult decat orice alt joc facut de Sony, mi se pare mult peste God of War spre exemplu. E putin prea usor pe normal in a doua jumatate dupa ce ai multe evolutii, dar recupereaza la ultimul boss unde te trec toate apele ca atunci cand mori de 26 de ori la Owl Father in Sekiro.
- Regiunea principala e mica si intima, cu putine personaje pe care am ajuns sa le cunosc, ceea ce a facut-o organica si chiar cozy. E un mare plus tinand cont de ce se intampla spre finalul jocului (fara spoilers!).
- Poti sa o imbraci pe Eve. Serios. Peste 80 (optzeci !!) de costume pe care le deblochezi gratuit. Fara microtranzactii, fara season pass, doar gaming old school.
Cons:- Voice acting-ul in engleza este absolut odios. E atat de rau incat, fara exagerare, poate sa ruineze cele mai importante momente din poveste, pentru ca toate personajele vorbesc ca niste roboti indiferenti plictisiti de viata. Daca v-ati uitat la reviews in care se plang de cum personajele sunt plictisitoare si fara pic de emotie, puteti fi siguri ca au jucat in engleza. Eu l-am mutat in coreeana dupa 5 minute si mi se pare o diferenta uriasa, nu as recomanda sa fie jucat altfel decat in coreeana.
- Jocul are un ritm ciudat in a doua jumătate. E putin greu de pus in cuvinte, dar modul in care se trece de la secvente liniare la open world se simte nenatural. Pentru creierul meu de dupa o zi de munca a fost chiar obositor sa tot fac switch intre a explora o zona gigantica sau a merge doar inainte sa tai niste insecte urate.
Pentru mine a fost cel mai bun joc din 2024 alaturi de Astro Bot.