Single post: Nvidia GeForce RTX 5060, 5060 Ti, 5070, 5070 Ti, 5080, 5090
-
Admin
Man, vorbim totusi despre 12 FPS cu totul la maxim, cu nebuniile acelea de Ray Tracing si Path Tracing, in 4K. Si astea intr-un joc care e mult mai demanding decat altele. Sa nu uitam ca acelasi joc pe PS5 Pro, tot in 2025, nu poate mai mult de 1440p. Adica 2K. Si fara toate nebuniile la maxim, fara Ultra stuff activat. Probabil daca ar incerca PS5 Pro sa randeze Cyberpunk 2077 cu aceleasi setari ca pe PC-ul meu in 4K, ar iesi la 1-2FPS or something. De fapt, probabil nici nu ar avea suficient VRAM pt. asta.
Si da, eu zic ca e bine ca avem genul acesta de software, care impinge hardware-ul (si optimizarile de drivers, tweaks and stuff). Pentru ca daca rula Cyberpunk-ul pe un 4070 cu totul la maxim, in 4K si la peste 120FPS, iti garantez ca nu ar mai fi cumparat aproape nimeni seria 5xxx. La fel cum Sony nu ar mai avea niciun motiv sa mai scoata un PS6, daca toate ar fi mers asa bine.
Asa cum am zis, cel mai probabil peste 90% din jocuri merg in 4K cu totul la maxim, fara probleme, pe aceeasi placa. Nu cred ca toti jucam doar Cyberpunk non-stop.
Also, in ce am testat pana acum, DLSS4 asta chiar lucreaza atat de bine incat cu greu iti poti da seama ce e nativ si ce nu. Ba chiar am avut situatii in care mi s-a parut ca in varianta cu DLSS se vede mai bine decat in cea nativa (pt. ca se face si extra filtering, fixing broken stuff). So, acolo unde tine nativ (most of the games), eu zic ca avem placi bune (bani sa fie). Unde nu tine, bagam DLSS si aia e. Poate cine stie, vine AMD cu alternative mai bune...