Quote Originally Posted by tudort View Post
Probabil 3000 euro la noi
Acum eu o sa fiu sincer cu tine. Cred ca nu cunosc pe nimeni care de-a lungul timpului sa fi cumparat vreo placa din seria x090 la lansare, sa nu fi fost plin de bani. La modul in care nici nu mai conteaza daca vorbim de 500-1000 euro extra. De obicei cine vrea asa ceva, isi permite, si vrea "The Best Of", indiferent de pret.

Eu de exp. imi cunosc lungul nasului. Probabil daca as face super mega eforturi, as strange bani, as putea sa bag intr-o astfel de placa video. Intrebarea e "de ce Dzeu as face asta?". Peste un an iese alta. Daca m-as juca non-stop pe PC, probabil cel mult as investi intr-un x080. Insa ma multumesc cu x070 (Ti usually rocks my boat).

Sunt sigur insa ca multi vor fi fericiti ca vor prinde 4090-uri la preturi belea - la jumatate de pret fata de launch date, sper eu (usually on OLX). Practic cei care au asteptat un an, au salvat o caruta de bani.

In alta ordine de idei, voi ati vazut ce miniona este Founder Edition anul acesta? De la 3 slots (and some) acum e dual slot. Si cred ca e mai mica in toate dimensiunile. Din pacate am observat ca la third parties se merge pe clasicul "monstru". Adica asa cum erau 4090-urile anul trecut (3.8 slot si maximum length), asa sunt si 5090-urile de anul acesta. Oare doar Nvidia sa reuseasca asa eficienta de racire in spatiu mai mic, si restul sa prefere "the safe way"?