Quote Originally Posted by Antiohh View Post
,,Intelegeam daca ar fi venit cu placi mai slabe, sau eu stiu, cu doar 5-10% mai rapide.,, oups.
Eram sigur ca o sa sari repede pe chestia asta. Doar ca iti scapa din vedere ca discutam despre 5090. Care chiar da cu 30% mai bine decat 4090-ul, in raw tests. Also, am specificat ca pe mine ma intereseaza 5070 Ti-ul, care dupa calcule ar trebui sa fie cu 20% faster (which is fine in my book). Tu ai sarit la fileu fix la placa despre care am spus chiar si eu ca nu merita (pentru raportul consum, pret, performanta - in special vs 5070 Ti), adica cea la care Nvidia a declarat diferenta de performanta ca fiind cea mai mica din serie (GeForce RTX 5080 vs RTX 4080 (Native RT / NO DLSS) = +15%). Practic ei au stricat prea multe la 5080, si dupa specs mi se pare ca au scos-o doar ca sa aiba unde sa vina 5080 Ti si/sau 5080 Ti Super.

Also, iti mai scapa ceva din ce am scris mai sus. Acel review din link e cel putin shady (si a si disparut dealtfel, posibil sa fi fost un fake). Nimeni nu a mai venit cu astfel de diferente, gen 8.3% (personal ma asteptam la ce a declarat Nvidia 10-15% faster). Dar, te las sa te bucuri de "victorie", if that's your thing.
Quote Originally Posted by Antiohh View Post
,, Poate am imbatranit eu prea rau, sau poate nu inteleg ideea. Deci sunt oameni care se plang de DLSS4 (si in special de MFG).,, - nu cred ca intelegi ideea. Noi nu ne plangem ca exista DLSS4, chiar ne place si e bine primit. Ne plangem ca nu primim si altceva
"Noi" fiind cine mai exact? Pentru ca daca te referi la "noi" cei care s-ar fi plans si daca ar fi avut 100% extra performante, atunci da, ai dreptate. Daca prin "noi" te referi la cei ca mine care oricum nu ar fi cumparat 5090 sau 5080 (nici chiar la jumatate din pretul actual), atunci n-ai dreptate. Cat despre ce a adus Nvidia, eu cred ca au fost suficiente filmulete de prezentare, de comparatii (inclusiv la noi aici), incat sa vezi exact ce aduce noua generatie. Acum, poate a gresit si Nvidia pe partea de marketing, ca a facut exclusiva pe seria 5xxx doar functia de MFG. Puteau din tabelul acela cu new features sa le atribuie pe toate doar seriei 5xxx. Ar fi fost cei mai mari bulangii, desigur, dar macar atunci v-ar fi multumit pe "voi", cei care isi doreau si altceva. Eu insa ma bucur ca au procedat asa cum au facut-o, am primit un bonus pt. al meu 4070 Ti Super.

Asteptam raspunsul concurentei. Care pot sa garantez ca orice va scoate, va compara cu 5080, pt. ca acolo e "Calcaiul lui Ahile".

P.S. Don't get me wrong. Nu cred ca e cineva pe-aici care sa nu-si fi dorit performante si de 2-3x mai mari decat ce am primit. Dar pana nu se intampla vreo minune, cred ca salturi mari intre generatii, dpdvd hardware, nu prea o sa vedem (si e simplu de observat asta la ce se intampla inclusiv la procesoare - vezi AMD, Intel, Apple). Insa cred ca se va evolua mai mult pe partea de software (AI included), care o sa mearga mana in mana cu noile generatii. Sa nu uitam ca in timp ce hardware-ul a ajuns la limitele tehnologice actuale (sau pe aproape), majoritatea jocurilor pe PC inca merg pe vechitura aceea de DirectX 12, care cat are? 9-10 ani or so?