Single post: Assassin's Creed Shadows
-
Why so serious ?
Nu inteleg cum poti sa compari AC Shadows, un fel de arcade game de actiune, cu KCD2, un fel de simulare de viata reala, dusa la extrem.
E efectiv ca si cum ai compara GT7 sau orice simulator auto de top (ca nu le stiu dupa nume), cu un NFS sau The Crew - ceva arcade care te face sa te simti super tare cand joci si-ti ofera tool-urile necesare pentru a putea duce la indeplinire orice misiune ai avea.
Ideea e ca nu poti avea realismul ala dus la extrem intr-un joc de genu asta.
Si in niciun caz nu poti avea genul de misiuni din KCD2 intr-un AC.
Cum ar fi ca in AC (unde joci cu un asasin) sa te duci la nea caisa oier care sa-ti spuna ca a adormit si i-a fugit oaia preferata si daca poti sa-l ajuti sa o recupereze? Da, este o misiune reala in KCD2.
Sau un exemplu si mai tare - cum ar fi ca tu, mare asasin, sa mergi la tanti lenuta din batatura care sa spuna ca cineva i-a furat tigaia preferata si daca poti sa o recuperezi - vezi Witcher 3.
Aici e destul de straight-forward - esti un asasin si orice misiuni ai putea avea in joc, trebuie sa aibe legatura intr-o oarecare masura cu a asasina pe cineva sau a colecta informatii despre acea asasinare.
Sure, puteau sa introduca mai multe "tombs", cum au fost in Valhalla - si care mi-au placut la nebunie - dar dpdv side missions, mi se pare ca desi sunt limitate ca tipuri de activitati, sunt destul de bine implementate si in ton cu locatia si vremurile.
Totodata, pe partea de combat - sa faci un joc atat de accesibil si frumos, dar sa-l limitezi cu un combat gen From sau Team Ninja - adica ceva incredibil de greu - dus la extrem efectiv degeaba - pai cine mai e publicul tau? Nu uita totusi ca multi incearca sa copieze, dar dau mega fail dpdv vanzari.
Again - fix asta este ideea jocului - sa fie accesibil, sa fie fun si sa te simti "tare" cand il joci.
Orice altceva inseamna sa judecam jocul pentru ca nu este asa cum ne-am dori - desi niciunul din serie nu a fost asa - tocmai pentru ca este un alt gen de joc care poate nu ne place.
Si da - sunt complet de acord - lumile Ubisoft cu poveste + side quests facute de Warhorse Studios, Naughty Dog sau multi altii foarte priceputi, dar si cu un combat mai "de nisa", ar fi foarte tare. Dar nu in universul Assassins Creed.