Quote Originally Posted by MonkY View Post
Man, de ce compari cu un SSD de 2.5" (ca acolo iei 4TB de aceeasi bani)? Asa am putea compara cu un Samsung 990 Pro de 2TB, care e de 10x mai rapid. Also, am cumparat eu recent cu USB stick de 1TB cu 60 de euro, cu viteze de 1000MB/s la citire si 8000MB/s la scriere. Iar la microSD-uri, pe SanDisk Extreme PRO de 1TB (vreo 250MB/s) am dat 85 euro.

In fine, ramane de vazut daca chiar va scrie/citi Switch 2 la vitezele acelea de pe un microSD. I have my doubts... mai ales ca eu unul nu stiu sa existe reader de microSD-uri la asemenea viteze.
Vitezele la stick-ul ala le ai pentru transferuri de dimensiunea cache-ului, imediat ce ai depasit acea dimensiune o sa ai surpriza sa vezi ca
vitezele pentru scriere si citire continua sunt mult mai mici.

Microsd express mai are inca 9 pini suplimentari pentru a putea duce acele viteze, deja microsd uhs1 a ajuns la limitele de viteza ale protocolului, trecerea la microsd express este ca trecerea de la usb 2.0 la 3.x, fiind protocol nou aparut e normal sa aibe preturi mari la inceput, asa a fost si la usb 3.x.

Nintendo a ales noul standard pentru a asigura o performanta superioara fara a face bottleneck cu carduri ieftine si incapabile sa sustina viteza ridicata, daca o faceau pentru profit isi faceau memorie propietara asa cum a facut Sony cu ps vita sau Xbox cu ssd-urile pentru series S si X.