Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
Nu cred ca e o comparatie corecta - nu uita ca PS5 si XSX s-au lansat in pandemie si au vandut efectiv tot ce aveau produs - dar au avut productie mica. Garantat daca PS5 avea stocuri de 5 mil, vindeau tot instant.
Asta e strict problema lor, trebuiau sa se organizeze mai bine. Nintendo le-a dat tuturor o lectie despre cum sa le-o tragi la scalperi, sa ai si console pe rafturi, sa satisfaci si cererile clientilor... Sa nu uitam ca si ei au trecut prin "tariffs"-urile lui trump. Anyway, din punctul meu de vedere, e o lansare reusita. Da, cred ca ar fi trebuit mai multe jocuri exclusive din day 1, dar asta e o alta poveste.

Anyway, dupa ceva zile de jucat cu ea... am comandat ceva mai grippy (sper sa nu ajung ca la Switch 1 si Switch OLED, sa testez pe banii mei 20 de solutii third party), pentru ca mi-e imposibil sa ma joc cu ea non-docked. Bateria e meh, tine in specificatiile Nintendo daca joci ceva super soft, 2d scrollers or something. Otherwise, daca tine 2 ore, e minune. Hai sa zic ca mai folosesc un battery pack, ceva. Insa cu ecranul ce sa-i mai faci? Sau cu speakerele? De fapt, ia sa fac eu un mini tabel cu plusuri si minusuri:

Nintendo Switch 2 pros and cons:

+ ecranul mai mare
+ rezolutie mai mare (2x)
+ runs upto 120Hz
+ backward compatibility bun - cam orice joc de Switch 1 am testat, merge si arata mai bine pe Switch 2, no patch needed
+ joycon-urile ceva mai maricele, mai putin incomode decat la Switch 1
+ magnetic joycons - love it!
+ mouse mode pt. joycons (nu sunt mare fan, dar ma gandesc ca o sa prinda bine)
+ everything runs smoother/faster (ar fi fost culmea sa nu fie asa), inclusiv prin meniuri, store, etc.

- ecran LCD, sunt jocuri mai dark in care totul e gri
- prea putine jocuri dedicate pt. Switch 2
- bateria mult prea slaba
- incarcarea enervant de lenta (15-18W), desi are incarcator de 60W
- speakere anemice, am auzit telefoane chinezarii ieftine cu volum de 2-3x mai mare
- ecranul se zgarie extraordinar de usor (puneti-va protector - i hate them)
- consola e mult mai grea si mai mare decat Switch OLED, despre primul Switch sau Switch nici nu mai discutam
- nu are WiFi 7, la naiba, nu are nici macar WiFi 6e, la descarcat jocuri de 30-40GB chiar se simte
- necesita un alt tip de card microSD (Express), mult mai scump si aproape de negasit in capacitati mari
- i-a durut undeva pe Nintendo de problema cu stick drifts - folosesc fix acelasi tip
- nu poti folosi o amarata de functie de Chat, daca nu platesti

Daca mai imi aduc aminte de cate ceva, o sa completez aici. Concluzia o trageti voi singuri.
Eu unul o mai tin un pic. Am Genius, am de gand ca pentru prima oara sa o tina o luna, poate chiar mai mult... si daca vad ca jocurile pt. Switch 2 tot nu vin, nu iese vreun patch ceva pt. sonorul acela anemic, nu ma obisnuiesc cu LCD-ul... sunt sanse foarte mari sa o returnez. Chiar daca pierd o groaza de bani cu accesoriile si jocurile.