Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
Switch 2 e cam la fel de "depasit" ca Steam Deck-ul, in modul portabil. In Docked mode e alta poveste, se apropie destul de bine de Series S:
Serios acum, cum poti sa lauzi Switch 2 pentru faptul ca merge la fel de prost ca un device lansat acum 3 ani (Steam Deck I mean)? Sau sa-l compari in docked mode cu Series S, care se duce la 4Tflops, pe cand Switch 2-ul de-abia ajunge la 3.1Tflops. Si atentie, Xbox Series S e totusi consola de ACUM 5 ani!
Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
Daca stii un device portabil care are performante mai bune ca Switch 2-ul in portable mode si la acelasi nivel de pret te rog sa-mi arati .
Asus ROG Ally X, care deja e lansata acum un an (deci iti dai seama ce nebunie va fi cea lansata in colaborare cu Microsoft/Xbox), e cu mult peste la performante, baterie, etc. Si se duce la peste 8Tflops in portable mode, adica de vreo 2.5x mai rapida decat Switch 2 in docked mode. Ca pret, ce sa zic? La prima vedere Switch 2-ul pare mai ieftin. Dar dupa ce cumperi toate rahaturile de accesorii ca sa fie playable (si tot nu ai cum sa compari 12GB RAM ai Switch-ului cu 24GB RAM de pe Ally X, sau SSD-ul M.2 cu mizeria aia de Express Card), tot pe-acolo iesi. Si nu mai vorbim de preturile la jocuri. Sau de faptul ca nu ai acces la nimic gen Steam, emulatoare, apps, etc...

In fine. Oricum asta e o discutie care la Nintendo nu se va rezolva niciodata. Pot sa scoata cel mai mare rahat, cu cel mai prost ecran, cu cea mai slaba baterie, cu o calitate indoielnica (deja mi s-a zgariat cand am pus consola in dock-ul sau, original si oficial), cu performante de toata jena, cu jocuri overpriced, etc... si lumea tot va spune ca e incredibila consola. Care btw, a iesit cu 2 jocuri exclusive, din care unul este un tutorial pe bani.

---------- Post added 11-06-2025 at 17:02 ----------

Quote Originally Posted by IsNotMe View Post
Iphone-urile se lanseaza depasite de ani de zile.
Eeeh, sa fim seriosi. Sunt ani buni de cand TOTI ceilalti incearca sa bata performantele Apple. Ceea ce e un lucru bun, dealtfel, dar asta cu "iPhone-urile depasite" nu mai tine de mult. Pana si cel mai ieftin iPhone din serie se bate la performante cu cel mai scump S26 Ultra (ca exemplu, ca flagship Samsung).
Daca vrei jocuri Nintendo iti iei Switch.
Pai si atunci ce fac cu jocul Cyberpunk 2077 (de exemplu), care este joc de Switch 2? Daca vechitura asta, cu totul pe low, merge in 20fps, la ce pot sa ma astept pt. future AAA games? Sa faca atunci consola, sa scrie pe ea mare: "Merge doar cu jocuri oficiale Nintendo, cele third party sunt proaste rau". Dai totusi aproape 400 de lei pe un joc, ca sa mearga in 20 FPS, si asta in docked mode? Si cum sa zic, nu am avansat prea mult in joc, unde e mai mare nebunia... dar nici nu o voi face, ca deja m-a enervat. Nu mai zic ca daca in portable mode arata decent (deh, ecran mic), cand ai pus-o in "4K", deja iti vine sa plangi. Practic pe PC daca pun in 720p, cu totul pe LOWEST SETTINGS, arata mai bine.
Comparatile intre Switch 2 si consolele Xbox/PS ce se alimenteaza la priza, imi demonstreaza cat de performant este cipul.
Tocmai, ca nu se compara cu nimic care se alimenteaza pe priza, nici macar in docked mode. Cea mai slaba consola (Xbox Series S), e peste Switch 2. Si vorba aceea, Series S chiar a imbatranit deja, vezi multe titluri pe care developerii preferea sa nu le mai scoata pentru ca e praf. Te asteptai ca Nintendo sa vina cu ceva mai OK in 2025. Mai ales dupa ce a laudat-o seful de la Nvidia de zici ca a pus un super-cip inside.

La urma urmei, it is what it is. Stiam ca n-ar trebui sa am mari asteptari de la Nintendo. Acum nici nu stiu ce sa fac. As vrea sa ma joc, dar am de ales intre Mario Kart, cu aceeasi grafica si feeling de anii 90, sau Cyberpunk, cu grafica mai "decenta", dar in 20 FPS. Nici macar un Donkey Kong sau un Mario nu am pt. Switch 2, sa zici ca nah, macar joc "de-ale lor". Oh, well... ignore an old man, ranting...