Single post: Clubul Nintendo Switch 2
-
Member
Mie îmi place să cred că putem influența coloși ca Nintendo, Sony sau Microsoft, dar cât timp Switch 2 s-a vândut, nu le prea pasă de cei puțini care-s mai vocali. Dar cu cât sunt mai mulți cumpărători mai vocali, cu atât cresc șansele ca unii de la Nintendo/Sony/Microsoft să audă și să facă ceva.
Să vă spun situația mea pe scurt. Eu am început ca gamer de PC, deși am putut avea acces la console de pe vremea NES, SNES, N64, Sega și PS1 (pe atunci le puteam închiria). Am devenit console gamer din întâmplare atunci când mi-a fost împrumutat un PS3 pe o perioadă lungă. Am dat de jocurile excelente de PS3 pe care sunt sigur că le-a jucat mai toată lumea care a avut PS3, am jucat zeci de ore de GT5 cu prieteni pasionați. Am sărit peste PS4 pentru că mi s-a părut că nu merita atunci. Când a fost anunțat PS5 cu compatibilitatea pentru jocurile de PS4, atunci am revenit la PS. Am cumpărat o mare parte dintre jocurile pe PS4 pe care le-am ratat (erau foarte multe, Spider-Man, God of War, Horizon, Uncharted, Mortak Kombat și tot așa). Așa este, nu ne obligă nimeni, dar tentația este mare. Deciziile de cumpărare nu le mai ia nimeni de unul singur, citim în stânga și în dreapta și apoi cumpărăm. Am urmărit și eu cele două video-uri postate aici, cel cu setarea din modul docked și cel de la tipa mare fan Nintendo. Switch 2 pare să aibă unele părți din firmware într-un open beta avansat și destul de nefinisat. Și sunt de părere că Nintendo a mers pe "weaponized nostalgia" la greu cu Switch 2. Nu cred că le va merge așa următoarea dată sau în viitor.
PS: Nu prea sunt de acord cu actualizarea prețurilor în funcție de inflație din două motive: în trecut nu se cheltuia atât de mult pe dezvoltarea unui joc și puterea de cumpărare nu era mai bună în trecut (cel puți nu mereu). Era mult mai mare riscul ca un joc să nu prindă la public în trecut, nu se ajungea atât de ușor la potențialii clienți, jocurile nu primeau Day1 patch de câțiva GB spre zeci de GB. E ușor să spui că un joc de 80 EUR/USD ar merita suma asta acum (oricum jocurile noi XBOX/PS costă aproape 400 de lei deja la lansare). Unele jocuri sunt de fapt relansări ale unor jocuri vechi. Mie personal mi se pare că Nintendo a pierdut dorința de a inova sau de risca, acum merge doar la sigur.