Guys, trebuie sa ne gandim si invers. Chiar daca noi am luat logic si am cantarit toate plusurile si minusurile, trebuie sa consideram asa:

- exista oameni carora nu le pasa daca ecranul este OLED sau LCD (multi dintre ei se joaca oricum in mod docked)
- exista gameri pe care nu-i intereseaza ca tine prea putin bateria (ori se joaca in mod docked, ori sunt obisnuiti sa aiba si o baterie externa conectata, ori poate nici nu au timp sa se joace 2 ore pe zi)
- sunt gameri care sunt cei mai fericiti ca isi pot rejuca jocurile vechi dar la un framerate mai bun (si in unele cazuri, rezolutie mai buna). Sa fim sinceri, multe titluri de Switch mergeau execrabil
- sunt oameni (mari fani Zelda), care probabil si-ar fi luat consola numai dupa ce au vazut ca loading time-ul a scazut de la peste 40s, la mai putin de 20s
- exista si cei pt. care oricum nu conteaza ca jocurile au crescut ca pret (ei oricum cumparau Collector's Edition & Co. de obicei)
- mai sunt si cei carora nu le pasa ca joycon-urile sufera de aceeasi problema cu drift-ul, pentru ca oricum se joaca pe Pro Controllers & Co.
- sa nu-i uitam pe cei care sunt obisnuiti sa cumpere totul digital deja, si nu le pasa ca acum in cutia jocului nu primesc nimic mai mult decat un cod
- si normal, exista fanii Nintendo, care ar fi cumparat oricum consola noua chiar si daca Nintendo n-ar fi facut nimic altceva decat sa creasca performantele cu 10% (si un mic redesign)

Eu am intrat pe cateva grupuri de Switch/Switch 2, si pot spune ca mai bine de 70-75% din oameni, chiar sunt super incantati de noul Switch 2. Bine, printre ei gasesti si pe unii care compara Switch OLED cu Switch 2 pe jocuri cu fundal alb, si spun ca nu vad de ce spunem noi ca OLED-ul ar fi mai bun, dar nah... Sunt atat de incantati de noul Mario Kart de zici ca a scos Nintendo jocul secolului, ceva nemaiauzit si nemaivazut. Sau cei care dupa ce au vazit ca noua consola ruleaza Cyberpunk 2077, gata, au zis ca bate si PS5-ul... Asta e, la final de zi, pentru Nintendo va conta doar cat de multe console a reusit sa vanda. Si din ce vedem momentan, a vandut al naibii de bine. Deci nu, nu s-ar schimba nimic daca am incepe noi europenii (nici nu zic noi romanii) sa ne plangem.

Vorba Anomaliei Gavrila: It is what it is.